Αθλητισμός

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-61 τον Ολυμπιακό

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-61 τον Ολυμπιακό

Πηγή Φωτογραφίας: [366079] ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2023- 2024 / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός με την Τζόουνς να σημειώνει 24 πόντους πήρε τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό με σκορ 65-61.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τις Βίτολα και Τόμπιν στην πεντάδα του. Με τον όγκο των δύο ψηλών να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό, τόσο στην άμυνα , όσο και στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα με 8-0 και να δεχτούν το πρώτο καλάθι, ένα τρίποντο της Τζόουνς, σχεδόν πεντε λεπτά μετά την έναρξη.

Η Βίτολα ήταν η παίκτρια που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-19 και την παίκτρια του Ολυμπιακού στους 6 πόντους. Με την εκκίνηση της 2ης περιόδου, ο Παναθηναϊκος μπήκε πιο δυνατά και με όπλα τα τρίποντα (4/7) κατάφερε να κλείσει τη διαφορά (19-19). Ο Ολυμπιακός παίζοντας ξανά κλειστή άμυνα, κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα (22-27), ωστόσο ήταν δεδομένο ότι το ματς θα γίνει ντέρμπι.

Η Τσβίτκοβιτς… ξύπνησε στο πιο κρίσιμο σημείο, μέχρι και τους 8 πόντους της στο πρώτο ημίχρονο σε συνεχόμενες φάσεις και ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με την Τζόουνς (32-31). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην έναρξη της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε απόλυτο βαθμό στην Βίτολα και δεν έκανε λάθος. Η Λετονή έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το σκορ να είναι στο 44-44, στα μέσα της 3ης περιόδου. Και τη Βίτολα να έχει 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments