Διεθνή

Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ δεν εμποδίζουν το Ισραήλ να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις

Νετανιάχου: Οι ΗΠΑ δεν εμποδίζουν το Ισραήλ να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Τα συλλυπητήρια για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου

Τα συλλυπητήρια για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου

Τα συλλυπητήρια για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι «όλη η κυβέρνηση και ο λαός του Ισραήλ στέλνουν τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ηρώων που έπεσαν στον πόλεμο για την πατρίδα μας».

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν, έδειξε την αντίδρασή του στα σχόλια του υπουργού Οικονομίας Νιρ Μπάρκατ και στις αναφορές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον απέτρεψε από ένα προληπτικό χτύπημα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

«Υπήρξαν αναφορές ότι οι ΗΠΑ μας εμπόδισαν και μας εμποδίζουν να διεξάγουμε επιχειρήσεις στην περιοχή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το Ισραήλ είναι μια κυρίαρχη χώρα. Οι αποφάσεις μας για τον πόλεμο βασίζονται στις επιχειρησιακές μας εκτιμήσεις και όχι σε εξωτερικές πιέσεις», τόνισε ο Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι, ο Νετανιάχου σε χθεσινή επικοινωνία του με τον Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας στον Μπάιντεν πως «θα πολεμήσουμε μέχρι να υπάρξει ολοκληρωτική νίκη, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ το καταλαβαίνουν αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments