Διεθνή

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις, το Ιράν αρνείται ότι εμπλέκεται

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις, το Ιράν αρνείται ότι εμπλέκεται

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου,Τουλάχιστον 100 επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, που συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές εξτρεμιστές Χούθι της Υεμένης

Τουλάχιστον 100 επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, που συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές εξτρεμιστές Χούθι της Υεμένης

Τουλάχιστον 100 επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, που συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα, έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές εξτρεμιστές Χούθι της Υεμένης από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Όπως όλα δείχνουν, οι σιίτες παραστρατιωτικοί που στηρίζονται και εξοπλίζονται από το Ιράν ευθύνονται και για την επίθεση με drone το Σάββατο σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Ινδίας, στην Αραβική Θάλασσα, στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

Το πλοίο με σημαία Λιβερίας μετέφερε χημικά προϊόντα και υπέστη ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες  δήλωσαν δύο ναυτιλιακές υπηρεσίες, με τη μια να αναφέρει ότι το πλοίο είναι ισραηλινών συμφερόντων, χωρίς να επιβεβαιώνεται έως στιγμής αυτή η αναφορά.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, το οποίο έρχεται εν μέσω καταιγισμού επιθέσεων με drone και πυραύλων από τους σιίτες αντάρτες Xούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα, μια ζωτικής σημασίας θαλάσσια εμπορική οδό. Οι επιθέσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους αντάρτες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας με τη συγκρότηση της ναυτικής δύναμης «Φύλακας Ευημερίας».

Πάντως, δεδομένου η επίθεση σημειώθηκε περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Βεραβάλ της Ινδίας, είναι απίθανο να είχε πραγματοποιηθεί από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους φιλοϊρανούς Χούθι σχολιάζουν οι Times of Israel.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments