Διεθνή

Ποσό 1,34 δισ. δολάρια έλαβε η Ουκρανία από την Παγκόσμια Τράπεζα

Ποσό 1,34 δισ. δολάρια έλαβε η Ουκρανία από την Παγκόσμια Τράπεζα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO, Ύψους 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια είναι το ποσό που έλαβε η Ουκρανία στο πλαίσιο των δημόσιων δαπανών της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντοχή της διοικητικής ικανότητας στην Ουκρανία

Ύψους 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια είναι το ποσό που έλαβε η Ουκρανία στο πλαίσιο των δημόσιων δαπανών της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντοχή της διοικητικής ικανότητας στην Ουκρανία

Ύψους 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια είναι το ποσό που έλαβε η Ουκρανία στο πλαίσιο των δημόσιων δαπανών της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αντοχή της διοικητικής ικανότητας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ανήμερα των Χριστουγέννων το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει το Reuters.

Από την ανακοίνωση του υπουργείου γίνεται γνωστό ότι η χρηματοδότηση αποτελείται από δάνειο ύψους 1,086 δισ. δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, επιχορήγηση ύψους 190 εκατ. δολαρίων από τη Νορβηγία, επιχορήγηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιχορήγηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων από την Ελβετία.

Τα χρηματικά κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αντιστάθμιση δαπανών του ουκρανικού κρατικού προϋπολογισμού που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών πληρωμών γήρατος και των πληρωμών σε υπαλλήλους της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

«Η διεθνής οικονομική βοήθεια αποτελεί σημαντική συμβολή στη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας και μας επιτρέπει να παρέχουμε κοινωνικές δαπάνες προτεραιότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Σέρχι Μαρτσένκο .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments