Πολιτική

Κασσελάκης εν μέσω πιέσεων

Κασσελάκης εν μέσω πιέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [365193] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Κρίσιμα διλήμματα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι η εικόνα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας ανησυχία στους κόλπους της Κουμουνδούρου. Έχοντας χάσει τη δεύτερη θέση στην πολιτική σκηνή και έχοντας ξεπεραστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε ένα περιβάλλον, μια “μουρμούρα” επικρατεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προθερμαίνονται για το μεγάλο ορόσημο του 2024, το οποίο δεν είναι άλλο από τις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που πυκνώνει το κύμα των δημόσιων εμφανίσεών του, θέτει επί τάπητος την ανάπτυξη του κεντρικού του σχεδιασμού, έχοντας ως Νο 1 στόχο να σταλεί το σήμα της επανεκκίνησης, αν και τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας η Κουμουνδούρου είναι εμφανές ότι αναζητεί τον ρυθμό της, που όμως… αγνοείται σε μια χρονιά που κλείνει με σημαντικές απώλειες σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο. 

Η ελεύθερη πτώση για το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η “Pulse”, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 15% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%. Περίπου στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η “Metron Analysis”. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 30,9% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1%. Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει στο 38% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 14% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,4%. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Κουμουνδούρου προσπαθεί να βάλει φρένο στις διαρροές προς τη Νέα Αριστερά. Παράλληλα, σε κεντρική πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το δικό του πολιτικό στίγμα στο δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος, την ώρα που οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ίδρυση μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αναδεικνύουν δύο διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις στελεχών του περιβάλλοντος του Στέφανου Κασσελάκη, το να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν των συνεργασιών μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων φαίνεται να έχει μείνει στη λήθη για ορισμένα στελέχη του κόμματος.

“Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ίδρυση ad hoc μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας’, λέει ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης. Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει: “Ακούμε τα αιτήματα των καιρών, αλλά υπάρχει ένα ελάττωμα της κυβέρνησης των τελευταίων ετών στο ότι δεν προέβλεψε τη σύνδεση των υπαρχόντων κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία είναι άκρως ανταγωνιστικά στην Ευρώπη, με την πραγματική οικονομία”. Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει μια ευρωπαϊκή απόφαση στο πλαίσιο της εξάλειψης των περιπτώσεων που δεν ελέγχουν τον ορθό ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, δεν μπορούμε παρά να μελετήσουμε τι συμβαίνει. Δεν είμαστε αρνητικοί εκ προοιμίου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments