Πολιτική

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τον πολιτικό του ρόλο [vid]

Άδωνις: Ο Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τον πολιτικό του ρόλο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Αδιανόητο να έχει κρυφές επαγγελματικές δραστηριότητες

Την εκτίμησή του ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αντιληφθεί τον νέο πολιτικό του ρόλο διατυπώνει, σε σημερινή τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τονίζει πως «ο ίδιος ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης έκανε διαρροή ότι δάνεισε πολλές χιλιάδες ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει τους νόμους του κράτους και τον νέο πολιτικό του ρόλο. Ασχολείται με τη ναυτιλία. Δεν έχει κρύψει την επαγγελματική του δραστηριότητα στη ναυτιλία, αλλά στην ναυτιλία κυριαρχούν οι off shore εταιρείες. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δανεικά από μια off shore εταιρεία;».

«Επίσης», συνεχίζει ο Άδωνις τον συλλογισμό του, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει να έχει κρυφή επαγγελματική δραστηριότητα. Και αυτό υπαγορεύεται από τη συνταγματική και έννομη τάξη μας. Λειτουργεί σαν ιδιώτης, αλλά είναι πολιτικός της πρώτης γραμμής, είναι πρόεδρος του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Δήλωσε τα Χριστούγεννα πως ταξιδεύει, μαζί με τον σύντροφό του, στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους. Ποιοι είναι αυτοί οι επαγγελματικοί λόγοι;».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ακόμη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 31% στο 17%. Η εκλογική του απήχηση έχει πέσει κατά το ήμισυ. Άρα έχει μισό ποσοστό και, κατ’ επέκταση, μισή κρατική επιχορήγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει μέσα, κάνει χρέη. Αδυνατεί να πληρώσει κομματικά στελέχη, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε οικονομικές υποχρεώσεις. Τα πολιτικά κόμματα έχουν έξοδα και χρειάζονται χρήματα. Και εμείς χάσαμε μια δεκαετία προσπαθώντας να δώσουμε στον λαϊκιστικό ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει κανόνες, έχει νόμους και πως τα πολιτικά κόμματα έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση εντός των πλαισίων του νόμου».

«Έχω πάγια άποψη πως τα κράτη που έχουν δημοκρατικό καθεστώς όπως είναι η Ελλάδα, πρέπει να ξέρουν πως η πολιτική στη δημοκρατία είναι κοστοβόρος, πως το να συντηρείς ένα πολιτικό κόμμα και τον κοινοβουλευτισμό συνεπάγεται αναπόφευκτα έξοδα, τα οποία πρέπει να επωμιζόμαστε και όχι να λαϊκίζουμε, κάνοντας πως δεν τα βλέπουμε ή πως είναι παντού και πάντοτε υπερβολικά. Θυμίζω πως τα χρήματα που παίρνει ως αποζημίωση ένας υπουργός είναι λιγότερα από αυτά που λαμβάνει ένας βουλευτής και η πρόσφατη αύξηση των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών είναι ορθή, γιατί ανταποκρίνεται ακριβώς σε σοβαρή ανάγκη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η δημοκρατία έχει ένα κόστος», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments