Πολιτική

2024: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Αριστερά

2024: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Όπως υποστηρίζουν συνομιλητές και συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδείξει τη βούλησή του για κάτι τέτοιο με την κίνησή του να δανείσει στο κόμμα μεγάλα χρηματικά ποσά

Η δημοσκοπική απίσχναση του ΣΥΡΙΖΑ και η παρατεταμένη αβεβαιότητα στην Κουμουνδούρου για το μέλλον του κόμματος οδηγούν τον Στέφανο Κασσελάκη σε διαρθρωτικές αλλαγές. Η απόφασή του να ξενοικιάσει το σπίτι του στο Μαϊάμι και να μεταβεί στην Αθήνα πήρε έντονο πολιτικό χρώμα και έστειλε πολλά μηνύματα εντός και εκτός Κουμουνδούρου. Κυρίως σε όσους υποστηρίζουν ότι ο χρόνος των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικός για την παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ: ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς επιθυμεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως υποστηρίζουν συνομιλητές και συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδείξει τη βούλησή του για κάτι τέτοιο με την κίνησή του να δανείσει στο κόμμα μεγάλα χρηματικά ποσά για να διατηρήσει την οικονομική αυτονομία του κομματικού φορέα. Με την επιστροφή του στην Αθήνα ύστερα από τα Θεοφάνεια, ετοιμάζει ήδη μια σειρά αλλαγών.

Όπως επισημαίνουν πηγές, ο έβδομος όροφος της Κουμουνδούρου θα έχει διαφορετική διαρρύθμιση από ό,τι πριν. Εκτός από το Οβάλ Γραφείο και τον πολιτικό διευθυντή Μανώλη Καπνισιάκη, θα υπάρχει ομάδα τεκμηρίωσης, χώρος εργασίας για τις δεξαμενές σκέψης με τις οποίες ο πρόεδρος έχει άμεση επαφή, καθώς και ομάδα οικονομολόγων, μεταξύ των οποίων και οικονομικοί αναλυτές, καθώς θέλει να έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τα οικονομικά θέματα.

Βέβαια, έχει αποσαφηνιστεί ότι θα συνεργάζεται άμεσα με τον Νίκο Παπά για τα οικονομικά θέματα που προκύπτουν στη Βουλή. Παράλληλα, θα υπάρχει και μια ομάδα που θα εργάζεται σε υποστηρικτικό ρόλο για τους βουλευτές: από τον Ιανουάριο, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασχολείται περισσότερο με τα κοινοβουλευτικά θέματα και θα μετακινείται μεταξύ Κουμουνδούρου και του γραφείου του στη Βουλή. Ο κ. Κασσελάκης ενδιαφέρεται επίσης πολύ για τις αξιολογήσεις και έχει ήδη καταγράψει στο “μπλοκάκι” του τις επιδόσεις των βουλευτών και των υποψηφίων βουλευτών.

Στις 13-14 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα εγκριθεί το κείμενο του συνεδρίου του κόμματος και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος για ένα μήνα, από 23-25 Φεβρουαρίου, όπου θα γίνουν οι κορυφαίες κομματικές διεργασίες.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται επίσης σε πλήρη εξέλιξη και στη Νέα Αριστερά, στον έτερο πόλο του πολιτικού χώρου της ριζοσπαστικής αριστεράς.  Εκτιμάται ότι η πραγματική εικόνα της έκκλησής τους στην κοινωνία δεν θα προκύψει πριν από το τέλος Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, αναμένεται να οργανωθούν περίπου 50 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης των πρώτων νομαρχιακών και περιφερειακών συντονιστικών επιτροπών. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η Νέα Αριστερά σχεδιάζει να προχωρήσει σε δημόσιες συναντήσεις με τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών σε όλες τις επαρχίες. Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του κόμματος και μία από τις πρώτες μεγάλες μάχες του 2024 είναι η οργάνωση παρεμβάσεων κατά των μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments