Πολιτική

Palmos Analysis: Μπροστά με 19,9% η ΝΔ – Διψήφιο ποσοστό για το ΚΚΕ

Palmos Analysis: Μπροστά με 19,9% η ΝΔ – Διψήφιο ποσοστό για το ΚΚΕ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Βουλιάζει στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία της τάξεως των 19,9 ποσοστιαίων μονάδων, με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και ανησυχία κυρίως για την ακρίβεια καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα γνώμης της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου  συγκεντρώνει ποσοστό 32,1%, έναντι 12,2 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς  με 10,4%. Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, η Ελληνική Λύση 4,9% και οι «Σπαρτιάτες» βρίσκονται στο οριακό για ένταξη στο κοινοβούλιο 3%.

Όλα τα άλλα κόμματα δεν συγκεντρώνουν ποσοστά που θα τους επέτρεπαν την είσοδο στη Βουλή, με την «Πλεύση Ελευθερίας» να φτάνει στο 2,7%, τη «Νίκη» στο 2,6%, το ΜέΡΑ25 στο 2,3% και τη «Νέα Αριστερά» στο 1,8%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,1%.

Περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση απάντησαν πως η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με ποσοστό 54%, έναντι 40%, που υποστήριξαν το αντίθετο.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά καταγράφεται υποχώρηση του ενδιαφέροντος στο 9%, ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων με 1% βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Βασικό πρόβλημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες παραμένει η ακρίβεια.  Το 63% των ερωτηθέντων την κατέταξαν πρώτη, ενώ ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η εγκληματικότητα με 23%. Κατά τα λοιπά η Παιδεία και οι χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Επίσης σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Analysis στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ με 10,3%. Η Ελληνική Λύση φτάνει στο 5,9%, οι «Σπαρτιάτες» στο 3,6%, η «Πλεύση Ελευθερίας» στο 3,2%, η «Νίκη» φτάνει στο 3,1%, το ΜεΡΑ25 στο 2,8% ενώ η «Νέα Αριστερά» στο 2,2%.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», προηγείται στην δημοτικότητα στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με ποσοστό 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments