Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τους νεους Κώδικες με 1.949 σχόλια και 33.288 αναρτήσεις
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στα 482 ανέρχονταν τα σχόλια για τις ρυθμίσεις για τον Ποινικό Κώδικα και στα 87 για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πέραν βέβαια από τα σχόλια επί των άρθρων, που έκαναν οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση, εντυπωσιακό είναι πως άλλες 33288 αναρτήσεις έγιναν επ’ αυτών.
Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης η δημόσια διαβούλευση για τους νεους Κώδικες, με 1.949 σχόλια επί των άρθρων και 33.288 αναρτήσεις επ’ αυτών και το νομοσχέδιο παίρνει με την έναρξη του νέου έτους το δρόμο για τη Βουλή. Το εντυπωσιακό στοιχείο από το opengov.gr είναι πως το κεφάλαιο που συγκέντρωσε τα περισσότερα σχόλια – 1.271 από τα 1.949 – να είναι αυτό που αφορά τις διατάξεις για την ενδοοικογενειακή βία.
Στα 482 ανέρχονταν τα σχόλια για τις ρυθμίσεις για τον Ποινικό Κώδικα και στα 87 για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πέραν βέβαια από τα σχόλια επί των άρθρων, που έκαναν οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση, εντυπωσιακό είναι πως άλλες 33288 αναρτήσεις έγιναν επ’ αυτών.
Πάντως, δικαστές και δικηγόροι έχουν ήδη διατυπώσει δημόσια και εκτός διαβούλευσης ενστάσεις σε πληθώρα διατάξεων που περιλαμβάνονται στους νέους Κώδικες και ετοιμάζονται να… βγάλουν τα ξίφη τους κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Ενδοοικογενειακή βία
Την πλειονότητα των σχολίων στη δημόσια διαβούλευση έλαβε το Κεφάλαιο για “εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας”.
Μεταξύ αυτών σε ένα σχόλιο αναφέρεται πως “σαν επιζήσασα ενδοοικογενειακής βίας, υιοθετώ, όλες τις θέσεις τους. Πιστεύω πως μελετώντας τις θέσεις τους θα έχετε μια σαφή εικόνα ,άλλωστε συνυπογράφουν με πολλές γυναικείες οργανώσεις κι οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών κι έχουν τεράστια γνώση επί του θέματος. Μιλώντας από προσωπικά βιώματα”.
Άλλο τονίζει ότι “το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να δικάζονται οι υποθέσεις από Μονομελή Πρωτοδικεία. Κατανοώ την μάστιγα και την αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά όχι στην υποβάθμισή του”, ενώ επίσης άλλος συμμετέχοντας στη διαβούλευση λέει: “Θεωρώ πως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να εξαιρούνται από την ποινική διαμεσολάβηση όπως άλλωστε προστατεύονται ώστε να μη συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης”.
Και υπάρχει επίσης και άλλο σχόλιο όπου σημειώνεται ότι “σαν τρίτος και μη υποκινούμενος από προσωπικούς συναισθηματισμούς, διαβάζοντας τα σχόλια, ιδιαιτέρως αυτά που είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους, ένα θα πω, κι ας είμαι αρσενικού γένους. Φανταστείτε τι βίωναν αυτές οι γυναίκες και αυτά τα παιδάκια στα σπίτια τους”.
Πηγή: capital.gr//Παναγιώτης Στάθης
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας