Policy Briefs

Λε Πεν: Το 2024 θα επιβεβαιωθούν οι ιδέες μας

Λε Πεν: Το 2024 θα επιβεβαιωθούν οι ιδέες μας

Πηγή Φωτογραφίας: Dw.com

Σίγουρη για την πολιτική και εκλογική επιτυχία η επικεφαλής της δεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης.

Το 2024 θα είναι το έτος « επιβεβαίωσης της συνάφειας των ιδεών μας », δήλωσε την Κυριακή (31 Δεκεμβρίου) στις ευχές της προς τους Γάλλους, η Μαρίν Λεπέν, καλώντας τους να συγκεντρωθούν στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο πίσω από τον πρόεδρο και τον επικεφαλής. της λίστας της Εθνικής Συσπείρωσης Τζόρνταν Μπαρντέλα.

« Όπως βάλαμε [το 2022] τον Εμμανουέλ Μακρόν μειοψηφία στη Συνέλευση, τώρα εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε την πολιτική του οικογένεια μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο », είπε ο τρεις φορές αποτυχημένος υποψήφιος πρόεδρος σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ. 

Ο αρχηγός των βουλευτών του RN επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην «υποκρισία » της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η μετανάστευση, η αγοραστική δύναμη, η «υπεράσπιση της γαλλικής βιομηχανίας και της γεωργίας » ή η « τεχνολογική κυριαρχία ».

Περιέγραψε το έτος 2023 ως « ιδιαίτερα δύσκολο » για τη Γαλλία, αναφέροντας τους 40 Γάλλους που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα στα χέρια του παλαιστινιακού κινήματος, αλλά και « τον καταστροφικό πληθωρισμό, τις ταραχές, την ανομία. δολοφονίες, το σχολείο και το νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση » καθώς και η στεγαστική κρίση.

Η Μαρίν Λεπέν, ωστόσο, θέλει να είναι « με μια καρδιά γεμάτη αισιοδοξία ».

Πράγματι, δήλωσε ότι στη δημόσια συζήτηση « ποτέ οι ιδέες μας δεν επικυρώθηκαν τόσο από τους αντιπάλους μας » μετά την ψήφιση του μεταναστευτικού νόμου που ψηφίστηκε ιδιαίτερα από τους βουλευτές της Εθνικής Συσπείρωσης.

Είχε ήδη αναφέρει « μια ιδεολογική νίκη », ενώ αυτό το κείμενο, για το οποίο πρέπει να αποφανθεί ακόμη το Συνταγματικό Συμβούλιο, κατοχυρώνει μια μορφή « εθνικής προτίμησης » στο γαλλικό δίκαιο, ένα από τα πιο συμβολικά αιτήματα του ακροδεξιού κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία δεν εγκατέλειψε τις προεδρικές της φιλοδοξίες για το 2027, επιβεβαιώνει ότι το RN, με 88 βουλευτές και τρεις γερουσιαστές, ενσαρκώνει τώρα μια κυβερνητική δύναμη ” που αύριο θα μπορέσει να οδηγήσει τη Γαλλία σε νέους δρόμους εμπιστοσύνης και ενότητας “.

Ο πρόεδρος του RN Jordan Bardella, από την πλευρά του, ευχήθηκε στους Γάλλους « ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα ελπίδα » το 2024, καταγγέλλοντας μια « κενή και άφωνη εξουσία », υπεύθυνη για τη « μεταναστευτική τρέλα ».

Επιβεβαιώνει ότι το RN « έχει καθιερωθεί […] ως το προτιμώμενο πολιτικό κόμμα των Γάλλων» . Αλλά «μην αφήσετε τον εαυτό σας να νανουριστεί από αυτές τις μάλλον κολακευτικές έρευνες. Το μόνο που μετράει είναι η ψηφοφορία στις 9 Ιουνίου [η ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών, σημείωμα του συντάκτη] και η κινητοποίησή σας είναι απαραίτητη ».

Οι δημοσκοπήσεις είναι πράγματι κολακευτικές για το RN, και συγκεκριμένα για τον Jordan Bardella, ο οποίος, σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο IFOP/Journal du Dimanche που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου, είναι η 30η αγαπημένη προσωπικότητα του Γάλλου και 1η πολιτική προσωπικότητα στην κατάταξη.

Το Euractiv έδειξε στα τέλη Νοεμβρίου 2023, ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Europe Elects , το ακροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα Identity & Democracy (ID) θα μπορούσε να κερδίσει 87 έδρες από τις 705 φέτος, σε σύγκριση με 60 που έλαβε το 2019, και ότι το δικαίωμα -Το κυρίαρχο κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) θα μπορούσε να γίνει η 4η δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 82 έδρες, έναντι 67 που είναι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments