Πολιτική

Άδωνις: Εξαιρετικά τιμητική η προτίμηση του Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου [vid]

Άδωνις: Εξαιρετικά τιμητική η προτίμηση του Μητσοτάκη στο πρόσωπό μου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στον ιδιαίτερα τιμητικό χαρακτήρα που έχει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την υγεία

Στον ιδιαίτερα τιμητικό χαρακτήρα που έχει η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα νέα υπουργικά του καθήκοντα στο χώρο της Υγείας, ο Άδωνις επισήμανε πως «η επιλογή του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά τιμητική. Δεν κρύβω πως αυτή περικλείει ένα στοιχείο προσωπικής δικαίωσης για όλο το bulling που δέχθηκα φεύγοντας από εδώ. Είχα αφήσει μια πολύ καλή φήμη στο υπουργείο Υγείας. Οι υπάλληλοι στο υπουργείο Υγείας με υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο κ. Μητσοτάκης με θεωρούσε πάντα έναν καλό υπουργό Υγείας. Δεν υπάρχει κάτι πιο ιερό από την υγεία. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και την αντιμετωπίζω με δέος».

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις προσωπικού στην Υγεία, ο νέος υπουργός τόνισε πως πρόκειται για «πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Σήμερα, έχουμε μικρότερο ενδιαφέρον για πρόσληψη και σταδιοδρομία στο δημόσιο σύστημα υγείας συγκριτικά με τη μνημονιακή περίοδο. Είναι μεγάλη πρόκληση να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στα νοσοκομεία και κατ’ επέκταση, είναι μεγάλη πρόκληση να υπάρξουν προσλήψεις νοσοκομειακού και ιατρικού προσωπικού».

Ερωτηθείς ακόμη για το λεγόμενο «πεντάευρω Άδωνι» στα νοσοκομεία, ο Α. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ένας από τους μεγαλύτερους νεοελληνικούς μύθους είναι το λεγόμενο «πεντάευρω του Άδωνι». Πρόκειται για μύθο. Είναι απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου. Είναι μια απόφαση που επικροτώ και την υποστήριξα κατά τα μνημονιακά χρόνια. Ωστόσο, δεν πρόκειται για δική μου απόφαση.  Σήμερα, δεν τίθεται θέμα για επαναφορά του πεντάευρου, γιατί αυτό αντικαταστάθηκε από μια μεγάλη κράτηση του ΣΥΡΙΖΑ από συντάξεις. Είναι μια μεγάλη κοροϊδία που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα παράπονα λοιπόν για το πεντάευρω πρέπει να απευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στους υπουργούς του κ. κ. Πολάκη και Ξανθό.   Είναι άκαιρο να επαναφέρουμε το κλίμα των ετών 2012 – 2013. Αυτό θα ήταν ετεροχρονισμός και πισωγύρισμα. Σήμερα, γνωρίζουμε τι σημαίνει ο άλλος δρόμος που μας υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιβάρυνε υπέρμετρα τα δημόσια οικονομικά».

«Σήμερα, είμαστε μακριά από εκείνη την περίοδο. Η οικονομία μας πάει πολύ καλά. Χθες, παρέδωσα στην κ. Μιχαηλίδου ανεργία 9,4%, η χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων ετών, και αυτό δείχνει πως η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά», κατέληξε ο νέος υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments