Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το εταιρικό ύφος Κασσελάκη φέρνει νέα ταραχή στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Το εταιρικό ύφος Κασσελάκη φέρνει νέα ταραχή στην Κουμουνδούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εταιρικές πρακτικές καταλογίζονται στον κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Οι επιχειρηματικές πρακτικές που ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το προεδρικό δάνειο δοκιμάζουν τα όρια των βουλευτών και των μελών του κόμματος. Οι τριήμερες εργασίες στις Σπέτσες, που σχεδίασε ο Στέφανος Κασσελάκης για να έρθει πιο κοντά στους βουλευτές του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, μαρτυρούν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς.

Ο κύκλος συνάντησης – ένας κύκλος εργασίας που δημιουργείται από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς – προκάλεσε μεγάλη ένταση στους βουλευτές που έλαβαν ένα email που ερμηνεύτηκε περισσότερο ως διαδικασία αξιολόγησης παρά ως ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να δημιουργήσουν έργο.

Η ιδέα να περάσουν και οι 36 βουλευτές ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι του κ. Κασσελάκη στις Σπέτσες “για brainstorming και bonding” όχι μόνο δεν συνάδει με την ελληνική πολιτική σκέψη και τα αριστερά πρότυπα, αλλά ανέλαβε και το δύσκολο και δυσάρεστο έργο της ενημέρωσης των μελών της ΚΟ με όρους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (HR) Σε συνδυασμό με το ύφος του email που έστειλε η κ. Τζάκρη, αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι “οδηγίες” του Κασσελάκη προς τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – μια ακριβής παρουσίαση με τη χρήση ηλεκτρονικών διαφανειών και μια έκθεση έργου για τη σύντομη κοινοβουλευτική περίοδο – εκλήφθηκαν περισσότερο ως διαδικασία αξιολόγησης για την πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι όλο και περισσότερο έρχονται αντιμέτωποι με τα έτοιμα δεδομένα από την ηγεσία. Ωστόσο, η εικόνα μιας μαζικής αποστολής με λεωφορεία, θαλάσσια ταξί και πρωινές βόλτες στην αριστοκρατική πόλη των Σπετσών μάλλον δεν είναι ιδανική για αυτή την κρίσιμη συγκυρία και καμπή, στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διπλός αιφνιδιασμός πάντως μέσα σε μια εβδομάδα αρχικά με το δάνειο Κασσελάκη και χθες με το τριήμερο εργασίας κάνει πολλούς να μιλούν πλέον ανοιχτά για λογικές CEO και μάνατζερ από τις οποίες κυριαρχείται ο κ. Κασσελάκης στη σκέψη του και στην αντίληψή του για το πως βλέπει την πολιτική.

«Προσωπικά, δεν θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments