Πολιτική

“Φωτιά” στην κεντρική πολιτική σκηνή

“Φωτιά” στην κεντρική πολιτική σκηνή

Πηγή Φωτογραφίας: [365962] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θεαματική άνοδος στον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την κοινή λογική. Τι κι αν οι κάλπες στήθηκαν πριν από έξι μήνες. Η πόλωση θυμίζει έντονα την προεκλογική περίοδο και ο τόνος της συζήτησης αυξάνεται.

Τις τελευταίες ώρες αναζωπυρώθηκε η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναμφίβολα πετύχει κάτι μοναδικό. Κυριαρχεί στην επικαιρότητα σχεδόν καθημερινά για διάφορους λόγους. Από την τριήμερη κοινοβουλευτική ομάδα στις Σπέτσες και την ερμηνεία της πρωθυπουργικής παροιμίας περί “κάρων και αλόγων” μέχρι τη συνέντευξη που έδωσε ο Μανώλης Καπνισάκης στην εφημερίδα Documento.

Είναι σαφές πως ο επικεφαλής του γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να τονίσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε “όχι” στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει υπουργός. Με αυτόν τον τρόπο, έστω και τότε, τόνισαν την απόσταση που τον χώριζε από τη γαλάζια παράταξη. Ή ακόμη και την αντιπάθειά του για τη θέση.

Για τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ αυτό που πέρασε, ωστόσο είναι το ακριβώς αντίθετο. Αναδείχθηκαν τόσο οι στενοί δεσμοί που είχε ο τότε ομογενής επιχειρηματίας με τη δεξιά παράταξη όσο και η ευνοϊκή του αρθρογραφία. Όπως και να έχει η πολεμική μεταξύ των δυο κομμάτων δείχνει να φουντώνει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη, να αρνείτα κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοια πρόταση. Το ίδιο έκανε και ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Διαματάρης.

Χθες, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “ιλαροτραγωδία” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. ‘Γιατί οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη αισθάνθηκαν σήμερα ξαφνικά την ανάγκη να τονίσουν τη στενή σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη; Υπήρξαν “αποκαλύψεις” του κ. Κασελάκη προς τον πρωθυπουργό που παρέπεμπαν σε “βοήθεια σε οικογενειακά θέματα”. Η Χαριλάου Τρικούπη ανέφερε πως ήθελε απαντήσεις για να μην υπάρχουν σκιές. Στρεφόμενη ουσιαστικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση επιδιώκει να δείξει ότι σοβαρή και σθεναρή αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει μόνο το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι η ουσία για άλλη μια φορά έχει χαθεί.

Το βρεφικό γάλα πωλείται κατά 213% ακριβότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο πολιτικός διάλογος δεν επικεντρώνεται σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα.

Ωστόσο, η συζήτηση είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ακρίβειας τους επόμενους μήνες, καθώς οι εκλογές -και οι ευρωεκλογές- κερδίζονται ή χάνονται από κυβερνήσεις που βασίζονται στην οικονομία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ασκήσουν έντονη κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία. Και το Μαξίμου θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Θα ήταν έκπληξη αν η καθημερινότητα από κάθε άποψη δεν κυριαρχούσε στην κομματική αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός επέδειξε αντανακλαστικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως θέλει αλλαγές στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας, όπου η κυβέρνηση χάνει “πόντους”. Σύμφωνα με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, τα θέματα αυτά βρίσκονται πολύ υψηλά στις ιεραρχήσεις της κοινής γνώμης, αμέσως μετά την ακρίβεια στα τρόφιμα. Κατ’ επέκταση, οι «μαύρες τρύπες» έπρεπε να κλείσουν. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments