Πολιτική

Alco: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ – Παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Alco: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ – Παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [364260] Β' ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό το ΚΚΕ.

Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία τις οποίες όμως δεν καρπώνεται κανείς από την αντιπολίτευση, καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση του 2024 αλλά και η πρώτη που αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, η οποία διενεργήθηκε από την Alco για λογαριασμό του Alpha

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%.

Να «αγγίζει» το διψήφιο ποσοστό εμφανίζεται το ΚΚΕ που καταγράφει 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 μετράται στο 2,1%.

Απαισιοδοξία για τα οικονομικά και διχασμός για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023. Στην ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023. 

Χαρακτηριστική της ψυχολογίας των πολιτών είναι ότι το 42% αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και το 24% ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων. 

Το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – ένα ποσοστό που φτάνει στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. 

Ακόμη περισσότεροι (σχεδόν 6 στους 10) είναι όσοι διαφωνούν ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ειδικότερα, το 58% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος διαφωνεί, έναντι 28% που συμφωνεί και 14% που δηλώνει Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments