Πολιτική

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Φεβρουάριο θα κατατεθεί στην Βουλή – Οι άξονες

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Φεβρουάριο θα κατατεθεί στην Βουλή – Οι άξονες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας, καθώς την Τετάρτη ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη νομοθέτηση του γάμου.

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο, αναγνωρίζοντας στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα υιοθεσίας

Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας, καθώς την Τετάρτη ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη νομοθέτηση του γάμου. Το σχετικό νομοθέτημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να έρθει στο τέλος του Ιανουαρίου, ενδεχομένως στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο, αναγνωρίζοντας στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα υιοθεσίας, αλλά όχι ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με παρένθετη μητέρα. Μείζονος σημασίας επίσης θεωρείται η αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Τον πυρήνα και τους άξονες του νομοσχεδίου αναμένεται να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει την Τετάρτη στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Αυτό που μεταφέρεται από πλευράς της κυβέρνησης είναι ότι με τη συζήτηση αυτή θα καταφέρει να άρει τις επιφυλάξεις από μερίδα της κοινωνίας. Θυμίζουμε τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και από την Εκκλησία και από απλούς πολίτες, αλλά βεβαίως και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Συνεπώς, με τα επιχειρήματα στόχος είναι να καμφθούν αυτές οι αντιδράσεις.

Οι άξονες του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στην ΕΡΤ, σλυμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αφορά τα εξής σημεία:

  • Πολιτικός γάμος και για τα ομόφυλα ζευγάρια,
  • Ναι στην υιοθεσία, όχι στην παρένθετη μητέρα,
  • Αναγνώριση κηδεμονίας στον ή την σύντροφο που δεν είναι βιολογικός γονέας του παιδιού,
  • Αναγνώριση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που γεννήθηκαν εξωτερικό,
  • Δικαίωμα εμβρυομεταφοράς και στον άνδρα σε περίπτωση απώλειας της μητέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτό που δεν θα βρίσκεται ως διάταξη μέσα στο νομοσχέδιο είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μέσω παρένθετης μητέρας, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν επίσης ότι κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments