Πολιτική

Άδωνις: Το εμβόλιο κατά του covid σώζει ζωές [vid]

Άδωνις: Το εμβόλιο κατά του covid σώζει ζωές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ,Στην ανάγκη να ενταχθεί το εμβόλιο κατά του covid στις εμβολιαστικές συνήθειες των πολιτών, αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τείνουμε κλάδο ελαίας σε όσους είχαν αντιδράσει στο παρελθόν

Στην ανάγκη να ενταχθεί το εμβόλιο κατά του covid στις εμβολιαστικές συνήθειες των πολιτών, αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «ένα πρώτο συμπέρασμα είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, εμβολιασμού τόσο για τον covid – 19, όσο και την γρίπη. Το ζήτημα του εμβολιασμού υπήρξε κατά το παρελθόν ένα ζήτημα, που μέσα στην πανδημική κρίση δίχασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές και βρεθήκαμε ορισμένες φορές σε δύσκολες διαπροσωπικές σχέσεις. Η εποχή της ιδεολογικής και πολιτικής σύγκρουσης για το εμβόλιο έχει έρθει η ώρα να τελειώσει».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο βαθμό επιτυχίας του εμβολίου, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «το εμβόλιο κατά του covid έχει δοκιμαστεί με επιτυχία. Είναι ένα ακόμη εμβόλιο από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τα παιδικά μας χρόνια να κάνουμε. Είναι ένα εμβόλιο περισσότερο δοκιμασμένο από κάθε άλλο. Έχει δοκιμαστεί σε όλους μας κατά τρόπο που κανένα άλλο εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Είναι απολύτως βέβαιο πως όσοι κάνουν το εμβόλιο σώζουν τη ζωή τους στα σίγουρα».

«Το υπουργείο Υγείας θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσουμε και τον πλέον δύσπιστο συμπολίτη μας για την αξία που έχει για τη δημόσια υγεία το εμβόλιο. Θα σκεφτούμε όλους τους δυνατούς τρόπους για να μπορέσει το εμβόλιο να φτάσει στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού».

«Στα πλαίσια της συμφιλίωσης και της λήξης της μεταξύ μας σύγκρουσης», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «αποφασίσαμε να καταθέσουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να διαγράψουμε τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους που είχαν τεθεί κατά την εποχή της πανδημίας. Τείνουμε κλάδο ελαίας στο μέρος εκείνο της κοινωνίας που είχε αντιδράσει. Η ευθύνη μας είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να συμβεί αυτό».

«Επίσης», κατέληξε ο Άδωνις, «στα πλαίσια της κανονικοποίησης, θα δούμε πώς μπορούμε η ετήσια εμβολιαστική κάλυψη να προχωρήσει. Ο covid ήρθε για να μείνει. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτόν. Σε αυτήν την πορεία ομαλοποίησης, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εμβολιαστικά κανάλια (γιατροί, νοσοκομεία και ει δυνατόν, φαρμακεία). Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να ενημερώσουμε και να πείσουμε τον πληθυσμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments