Πολιτική

Μητσοτάκης: Το αίτημα για τα F–35 είναι ώριμο, μπορεί να εγκριθεί από τις ΗΠΑ

Μητσοτάκης: Το αίτημα για τα F–35 είναι ώριμο, μπορεί να εγκριθεί από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ, «Το αίτημα για τα F–35 είναι ώριμο και μπορεί να εγκριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ

«Σε δύο εβδομάδες, θα επισκεφθώ τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παραστώ σε επενδυτικό Φόρουμ», γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το αίτημα για τα F–35 είναι ώριμο και μπορεί να εγκριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι σε δύο εβδομάδες αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε επενδυτικό Φόρουμ.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο πυρήνας της διαφοράς μας δεν είναι άλλος από την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Προσεγγίζουμε τις συζητήσεις με την Τουρκία, έχοντας καλή διάθεση και ξεκάθαρες τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει. Το καλό κλίμα έχει δώσει θετικό αποτύπωμα».

Τι είπε για την επίσκεψη Ερντογάν

«Δεν είμαστε κοντά στο να πάμε στη Χάγη, αλλά δεν είμαστε τόσο μακριά, όσο ήμασταν πριν από ένα χρόνο. Έχουμε καταφέρει να υπογράψουμε μία συμφωνία για ταξίδια Τούρκων πολιτών στα ελληνικά νησιά χωρίς βίζα… Συνεργαζόμαστε καλύτερα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Αυτά που λέγονται αλλά και αυτά που δεν λέγονται από την τουρκική πλευρά, βοηθούν να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Τουρκία και με τις διαφορές μας. Να έχουμε μία καλή σχέση, χωρίς να φτάσουμε στα όρια και χωρίς να υιοθετείται από την Τουρκία επιθετική ρητορική. Έχοντας κάνει τρεις συναντήσεις με τον Ερντογάν, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι…» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments