Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Πώς υποδέχθηκε την πρόταση ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές

ΠΑΣΟΚ: Πώς υποδέχθηκε την πρόταση ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Το γεγονός ότι οι Ζαχαριάδης, Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος πρότειναν στον ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού δεν άρεσε στη Χαριλάου Τρικούπη. Όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ως παρατηρητής στο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η πρόσκληση του PES προς τον Αλέξη Τσίπρα αποδέχθηκε την πρόσκληση, ανακουφίστηκαν που δεν απλώθηκε τέτοια χείρα φιλίας από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα προς την πλευρά Κασσελάκη. Αν η Κουμουνδούρου ζητήσει επίσημα την ένταξή της, δύο ελληνικά κόμματα θα εισέλθουν στον ίδιο ευρωπαϊκό πολιτικό χώρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μια καλή σχέση και γνώση των ευρωπαϊκών συσχετισμών που έχει αναπτύξει κατά τη θητεία του στις Βρυξέλλες. Αλλά τώρα που το S&D προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή του (στις διαπραγματεύσεις και σε μια από τις “μεγάλες θέσεις” στην ΕΕ), η πραγματική του αξίωση για δύναμη είναι η πολιτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με ίδιες αρχές και αξίες που ενώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό. Δεν είναι ξενοδοχεία για να βρεις δωμάτιο ή να στεγαστείς προσωρινά. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη φιλοσοφία, το πολιτικό πρόταγμα και την ιδεολογική του ταυτότητα, από την πρόταση στελεχών για ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος, υπενθυμίζοντας πως αυτή την περίοδο συζητιέται περισσότερο η φερόμενη πρόταση Μητσοτάκη στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο το 2019, η οποία διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την κυβέρνηση,

«Μια τέτοια πρόταση εκφράζει και απηχεί περισσότερο την αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν ένα σημείο στήριξης και νέας θέσης στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη που βρίσκεται σε κίνηση και εξέλιξη», ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος ο Μιχάλης Κατρίνης. «Η δική μας θέση είναι γνωστή. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με συνέπεια και ριζοσπαστικότητα να υπηρετεί την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σε όλη του τη διαδρομή, αταλάντευτα και με συγκεκριμένο αξιακό πλαίσιο. Το πώς θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δικό του θέμα».

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εδραιώνει τη θέση του και μας υπενθυμίζει ποιοι είναι οι “αυθεντικοί εκπρόσωποι” της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, τα βέλη του στρέφονται πλέον σχεδόν αποκλειστικά προς τη ΝΔ. Με συνεχιζόμενο σημείο ρήξης ανάμεσά τους το ζήτημα των υποκλοπών: «Μετά το νυχτερινό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να φρενάρει η Κυβέρνηση τη διασταύρωση της ύπαρξης ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων Predator-ΕΥΠ, η προδιαγεγραμμένη πειθαρχική απαλλαγή της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, με πρόταση της … νέας Εισαγγελέως της ΕΥΠ Ευδοκίας Πούλου, δεν περιποιεί τιμή στο κράτος δικαίου», ανέφερε σε ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας το πρόσφατο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γρηγόρη Δημητριάδη και κάνοντας λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης» που συνεχίζεται.

Η κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα ενώπιον της επιτροπής διερεύνησης ατυχημάτων στα Τέμπη δημιούργησε νέα σύγκρουση μεταξύ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της Χαριλάου Τρικούπη. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν μετά την κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα στην Εξεταστική Επιτροπή για το ατύχημα των Τεμπών ότι “δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές ευθύνες που τον βάρυναν από το 2009 έως το 2011”. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ φέρεται να κατέθεσε πως το δυστύχημα ήταν θέμα χρόνου, γιατί δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση ούτε επαρκές προσωπικό, κάνοντας παράλληλα λόγο για «βαρύτατες ποινικές ευθύνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments