Πολιτική

Κασσελάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει “περιτύλιγμα προοδευτισμού”

Κασσελάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει “περιτύλιγμα προοδευτισμού”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),"Θέλω κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτόν τον αγώνα, για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

"Θέλω κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτόν τον αγώνα, για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

“Θέλω κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτόν τον αγώνα, για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία”, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής όσον αφορά το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Η διαδικασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Ο Στέφανος Κασσελάκης αρχικώς εξαπέλυσε καρφιά κατά του Παύλου Πολάκη για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων. «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι αν μια γυναίκα υποστεί σεξισμό, διάκριση στον χώρο εργασίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε καταγγελία χωρίς αντίποινα; Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που διαφωνεί με αυτό; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλο να έχει τη δυνατότητα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Και ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί», ρώτησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η δημόσια πίεση που ασκούμε γίνεται αισθητή, θέτει προκλήσεις στις οποίες καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση»

Ακολούθως τόνισε ότι η Αριστερά «στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε».

Ανέφερε το ΠΑΣΟΚ ως «δήθεν προοδευτικό», ενώ για τη ΝΔ ανέφερε ότι η εκσυγχρονιστική πτέρυγά της προσπαθεί να επιβάλει «περιτύλιγμα προοδευτισμού» στο ΛΑΟΣ που τη διοικεί εσωτερικά.

Για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» είπε ότι η Νέα Δημοκρατία για το μόνο που ενδιαφέρεται «είναι η πελατεία για τα κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης».

«Μας παραμυθιάζουν με το Χάρβαρντ παρότι ξέρουν ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα μεγάλα ποιοτικά ιδιωτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών», επισήμανε.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε στίγμα ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το συνέδριό του. «Προχωράμε λοιπόν στο Συνέδριό μας με αισιοδοξία και με νέα πνοή. Με τα περιφερειακά μας Συνέδρια θα βρεθούμε παντού, σε κάθε γωνιά της χώρας για να ανοίξουμε ξανά τον διάλογο με την κοινωνική πλειοψηφία. Θέλω κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε αυτόν τον αγώνα, για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία, εμπλουτισμένο με το οξυγόνο των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments