Πολιτική

Κασσελάκης – Πολάκης: Ανοιχτή σύγκρουση -Το «καρφί» στην Κεντρική Επιτροπή [vid]

Κασσελάκης – Πολάκης: Ανοιχτή σύγκρουση -Το «καρφί» στην Κεντρική Επιτροπή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην υπερψήφισή του

Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στην υπερψήφισή του, φαίνεται πως αποτελούν το πρώτο και σημαντικό ρήγμα στις σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη.

Ο βουλευτής και συντονιστής των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Κασσελάκη, φαίνεται ότι θέλησε να διαφοροποιεί από τη γραμμή της ηγεσίας στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα» δείχνοντας έτσι πως δεν επιθυμεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και προκαλώντας την έκρηξη Κασσελάκη.

Αυγέρη, ότι δεν θα υπάρξει διαγραφή βουλευτή που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Αφενός, προχώρησε σε ανάρτηση στα social media όπου ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, «θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις», αφετέρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και στον ίδιο τον Π. Πολάκη.

Το μήνυμα μέσω τρίτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε μέσω τρίτου προσώπου στο Βουλευτή Χανίων πως δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής του να διαφοροποιηθεί στο ζήτημα του γάμου ομοφύλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε τηλεφώνημα μεταξύ των κ. Κασσελάκη και Πολάκη, όπως ανέφεραν άλλες πληροφορίες. Το μήνυμα πάντως εστάλη και ήταν σαφές, επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Το «καρφί» στην Κεντρική Επιτροπή

Και για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ξεκάθαρα, σήμερα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιστροφή, ο Στ. Κασσελάκης με μια συγκεκριμένη του αποστροφή, έστειλε μήνυμα τόσο στον Π. Πολάκη όσο και σε άλλους επίδοξους διαφωνούντες.

«εΕναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;», υπογραμμίζοντας πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται και αυτό θα κάνουμε». Φράση με την οποία «φωτογράφισε» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να διατύπωσε στην Πολιτική Γραμματεία την ένστασή του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορεί να ανέβει κάνεις πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό».

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε το μεσημέρι του Σαββάτου τη διήμερη συνεδρίασή της, ο Στ. Κασσελάκης

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται και αυτό θα κάνουμε. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο».

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

Συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε».

Είπε ακόμη: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Και πρόσθεσε: «Θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

«Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε μέτρα, ακόμα και απόπειρες μεταρρυθμίσεων, κατόπιν δικών μας στοχευμένων αντιπολιτευτικών παρεμβάσεων. Η δημόσια πίεση που ασκούμε γίνεται αισθητή, θέτει προκλήσεις στις οποίες καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αντιπολιτευόμαστε απέναντι στις ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης που διαιωνίζουν τις διαχρονικές κακοδαιμονίες της χώρας και γονατίζουν τους πιο ευάλωτους. Επιδιώκουμε όμως και να καταθέτουμε προτάσεις που θα θέτουν την ατζέντα, θα πιέζουν και θα εκθέτουν την κυβέρνηση».

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το τελευταίο διάστημα λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά, φίλαθλοι ή αστυνομικοί, να ρισκάρουν τη ζωή τους όσοι πηγαίνουν ακόμα και σε αγώνες βόλεϊ. Η κυβέρνηση όμως αρκείται σε αποπομπές και σε rotation υπουργών, επειδή αδυνατεί να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και αθλητικούς παράγοντες. Προτείναμε τη θέσπιση ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής βρεφικού γάλακτος και θα προχωρήσουμε σε σχετική καμπάνια και συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Της «εισαγόμενης» ακρίβειας όπως μας παραμύθιαζε ο πρωθυπουργός για να προστατέψει και να νομιμοποιήσει τα εγχώρια καρτέλ. Που αποδείχτηκε δική του ακρίβεια. Της δικής του ανικανότητας και απροθυμίας να ελέγξει την αισχροκέρδεια των μεγάλων ομίλων που συνθλίβει την ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments