Πολιτική

Πατέλης: Έχει νομοθετηθεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών σε 36 χώρες και σε 39 η τεκνοθεσία

Πατέλης: Έχει νομοθετηθεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών σε 36 χώρες και σε 39 η τεκνοθεσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Με τις χώρες που έχουν νομοθετήσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ανέβασε στο TikTok ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού

Με τις χώρες που έχουν νομοθετήσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ανέβασε στο TikTok ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού

Με τις χώρες που έχουν νομοθετήσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία ανέβασε στο TikTok ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σε ένα διαδριαστικό χάρτη, που παρουσιάζει ο κ.  Πατέλης, αναφέρει ότι ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες, ενώ η υιοθεσία επιτρέπεται σε ακόμα περισσότερα κράτη και συγκεκριμένα σε 39.

«Η πρώτη χώρα που νομοθέτησε τον γάμο ομοφύλων ήταν η Ολλανδία το μακρινό 2001, ενώ ακολούθησαν το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Ισπανία το 2005, η Νότια Αφρική και πιο πρόσφατα η Εσθονία. Συνολικά πρόκειται για 36 χώρες από 5 ηπείρους, οι 20 από την Ευρώπη, εκ των οποίων οι 15 από την Ευρωπαϊκή Ενωση», σημειώνει ο κ. Πατέλης.

Γιοα την υιοθεσία, επισημαινει ότι οι χώρες είναι ακόμη πιο πολλές, φτάνοντας τον αριθμό 39. Η υιοθεσία επιτρέπεται κυρίως στην Βόρεια και Νότια Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ η Αφρική και η Ασία ανήκουν στις ηπείρους που δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη.

Τονίζει ότι όσες νομοθέτησαν ιεραρχούν ψηλά τις αξίες της ισότητας, της ελευθερίας και της ισότητας, διερωτώμενος «Προς τα ποιά κατεύθυνση θέλουμε να πάρει η χώρα μας;».

@alexdunujlc Ποσες και ποιες χωρες εχουν ισοτητα στον γαμο και στην υιοθεσια? #λοατκι #lgbt #marriageequality #ισοτηταστονγαμο #ισοτητα #μητσοτακης #ομοφυλοφιλια #greece #gaymarriage #ελλαδα ♬ original sound – Alex Patelis

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments