Πολιτική

Οι επενδυτικές αποστολές Μητσοτάκη

Οι επενδυτικές αποστολές Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366363] ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ BOEHRINGER INGELHEIM ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τρεις ηπείρους πρόκειται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την πρώτη φάση ενός νέου κύκλου διεθνών δραστηριοτήτων σε τουλάχιστον επτά πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας από αυτήν την εβδομάδα και μέχρι τον Μάρτιο. Το “επιθετικό” σχέδιο, που ζητήθηκε από το επιτελείο του ενόψει των ευρωεκλογών και μετά την Ελβετία (Νταβός), απ’ όπου ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης, έχει στόχο να δείξει την ενεργητική παρουσία της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Από τη μία, πρόκειται για τη συμμετοχή σε επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη (24/1) για να “προβάλλει ο πρωθυπουργός την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας στους Αμερικανούς επενδυτές και να τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από σημαντικούς θετικούς παράγοντες”. Από την άλλη, πρόκειται για επικοινωνία με ομογενείς στο Σικάγο (24/1) για την προώθηση της επιστολικής ψήφου, “πάγιο αίτημα του παγκόσμιου ελληνισμού”. 25 Ιανουαρίου). Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον και έχει προγραμματίσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Τα εθνικά θέματα, η οικονομία και οι ευρωεκλογές είναι η τριπλή ατζέντα του Μητσοτάκη στο επόμενο διάστημα και βάσει αυτής οριστικοποιούνται επαφές του με γεωπολιτικές, οικονομικές και… εκλογικές διαστάσεις για τις οποίες ενεργοποιούνται ταυτόχρονα υπουργοί, υφυπουργοί και κομματικά στελέχη. Κομβική για τις διεκδικήσεις της Αθήνας σε ό,τι αφορά τους πόρους για το Μεταναστευτικό και για το κλίμα θα είναι η έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων στις Βρυξέλλες (1 Φεβρουαρίου), ενώ πιθανότατα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί αργότερα στη διάσκεψη ασφαλείας στο Μόναχο με θέματα αιχμής τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί το Νέο Δελχί και να έχει επίσημες συνομιλίες με τον πρόεδρο Ναρέντρα Μόντι (21 Φεβρουαρίου). Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλο Φόρουμ για την Ινδία και θα οργανωθεί ισχυρή και πολυπληθής επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Εκτός από την ενίσχυση των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους, η Αθήνα επιδιώκει να συνεργαστεί με περισσότερους “παίκτες”. Όσον αφορά την Ασία, η Αθήνα και το Νέο Δελχί επιδιώκουν να διπλασιάσουν το διμερές εμπόριο, ενώ μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σεούλ (ο ηγέτης της Νότιας Κορέας Γιουν Σικ Γκελ βρίσκεται στην Αθήνα και θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση του Νταβός). Τον Μάρτιο, πριν από την έναρξη των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Καναδά, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και τους ομογενείς του.

Εν τω μεταξύ, οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ του Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα έχουν προγραμματιστεί για αργότερα την άνοιξη, ενώ και οι δύο ηγέτες θα συμμετάσχουν επίσης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments