Πολιτική

Άδωνις: Θα κινητροδοτήσουμε περισσότερο τους γιατρούς μας [vid]

Άδωνις: Θα κινητροδοτήσουμε περισσότερο τους γιατρούς μας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Να εντάξουμε στις συνήθειές μας το εμβόλιο κατά του covid

Στην ανάγκη να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους γιατρούς για να καλύψουν θέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας αναφέρθηκε, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «πράγματι, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, προκηρύσσει συνεχώς θέσεις. Όμως οι περισσότερες από αυτές τις προκηρύξεις θέσεων μένουν άγονες. Έτσι λοιπόν προκηρύξεις θέσεων γίνονται, αλλά οι θέσεις δεν καλύπτονται. Δεν λύνεται πολύ εύκολα το πρόβλημα αυτό. Υπάρχουν πολλά κενά σε καίριες ειδικότητες, όπως είναι οι αναισθησιολόγοι. Θα κινητροδοτήσουμε περισσότερο τους γιατρούς μας, έτσι ώστε να υπάρξει κάλυψη κενών θέσεων».

Ερωτηθείς εν συνεχεία σχετικά με την αναζωπύρωση του covid, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε στους συνομιλητές του πως «πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο covid είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Πρέπει να εντάξουμε το εμβόλιο κατά του covid στις συνήθειές μας και στην καθημερινότητά μας. Ο covid μεταλλάσσεται. Μια φορά το χρόνο πρέπει συνεπώς να κάνουμε το εμβόλιο. Στους χίλιους νεκρούς είχαμε μόλις δύο εμβολιασμένους, αν και οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί.

Σκοπός μου, στη νέα μου θέση στο υπουργείο Υγείας, είναι να ανοίξουμε περισσότερο τον εμβολιασμό ακόμη περισσότερο. Είμαστε σε επικοινωνία με την ιατρική κοινότητα και με τους φαρμακοποιούς. Θέλω συμμάχους μας τους ιατρούς στον αγώνα κατά του covid. Χωρίς τους ιατρούς, δεν μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στους εμβολιασμούς κατά του covid».

Αναφερόμενος στο «σβήσιμο» των προστίμων σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «το πρόστιμο ορθά επιβλήθηκε την εποχή που επιβλήθηκε. Πρόκειται για ένα πρόστιμο, το οποίο λειτούργησε, γιατί έσωσε πολλές ζωές. Όμως σήμερα, πρέπει να αποδραματοποιήσουμε το εμβόλιο κατά του covid. Σήμερα, το πλαίσιο είναι διαφορετικό. Σήμερα, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως το εμβόλιο ήρθε για να μείνει, επειδή ο covid ήρθε για να μείνει».

Τέλος, αναφερθείς στα ζελεδάκια κάνναβης, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «πρόκειται για επικίνδυνο προϊόν. Είναι επικίνδυνα αυτά τα ζελεδάκια. Έχουμε ήδη αποφασίσει την απαγόρευσή τους», κατέληξε ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments