Πολιτική

Θεοχάρης για τιμές ενοικίων: «Είναι ένα ζήτημα που δεν λύνεται με μονοδιάστατα μέτρα»

Θεοχάρης για τιμές ενοικίων: «Είναι ένα ζήτημα που δεν λύνεται με μονοδιάστατα μέτρα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 4η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών και τα Airbnb ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «Μόλις περάσαμε ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα επιτρέψει στην αγορά να βρει μια νέα ισορροπία»

Με αφορμή την έρευνα των Παραπολιτικών για το αυξημένο κόστος στέγασης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα με τις αυξήσεις των τιμών στα ενοίκια.

Αρχικά, δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα που δεν λύνεται με μονοδιάστατα μέτρα δεν υπάρχει δηλαδή μια πράξη διοικητική ή άλλη η οποία θα επιτρέψει στα ενοίκια να μην εκτοξευτούν».

«Η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη κάποια μέτρα και με την καθήλωση των αυξήσεων στις επαγγελματικές μισθώσεις στο 3% που επεκτάθηκε για ένα ακόμη χρόνο και με τα μέτρα που έχει πάρει για τη στέγαση των νέων και όλα τα προγράμματα ώστε να μπορέσουν να δοθούν κίνητρα να μπούνε κάποια από αυτά τα σπίτια στην αγορά και φυσικά με τις ρυθμίσεις που περάσαμε και σε σχέση με τη χρυσή βίζα και με τις φορολογικές αλλαγές που κάναμε για τη βραχυχρόνια μίσθωση», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επεσήμανε ότι «Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη ενδεχομένως σε συνεργασία με τις τράπεζες που έχουν πολλά από αυτά τα ακίνητα εγκλωβισμένα και δεν έχουν μπει στην αγορά, για ποιο λόγο υπάρχει ακόμα ένα απόθεμα ακινήτων τα οποία δεν μπορούν να μπουν στην αγορά».

«Είναι ζητήματα που έχουν σχέση με την τακτοποίηση διαφόρων παρανομιών που υπάρχουν; Είναι ζήτημα έλλειψης πόρων, είναι ζήτημα ότι είναι εγκλωβισμένα σε διαδικασίες πλειστηριασμών ή πολλαπλών ιδιοκτητών που δεν τα αφήνουν να ενεργοποιηθούν; Είναι ζήτημα μελετών και αριθμών ώστε να δούμε ακριβώς ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια ήδη η κυβέρνηση έχει πάρει διάφορες πρωτοβουλίες, στο βαθμό που αυτό το πρόβλημα συνεχίζεται είναι προφανές ότι οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει και θα συνεχιστούν», είπε.

Για τη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών και τα Airbnb

Σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών και τα Airbnb ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «Μόλις περάσαμε ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα επιτρέψει στην αγορά να βρει μια νέα ισορροπία. Θα πρέπει να αφήσουμε κάποιο χρονικό διάστημα να δούμε πως λειτουργεί ακριβώς, να βρούμε τη νέα ισορροπία, να δούμε αν κάποια από αυτά τα σπίτια άλλαξαν λογική χρήσης και εδώ θα είμαστε. Η ρύθμιση της αγοράς είναι δυναμική η κυβέρνηση εξετάζει ανά πάσα στιγμή να δει αν πρέπει να συνεχίσουν οι διορθωτικές κινήσεις ή οι κινήσεις που έγιναν είναι αρκετές. Θα πρέπει να δώσουμε κάποιο εύλογο χρόνο για να μπορούμε να αξιολογήσουμε τα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments