Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνουν οι φωνές αμφισβήτησης του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Αυξάνουν οι φωνές αμφισβήτησης του Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365927] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ DIGITAL ECONOMY FORUM 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φαρμακερά βέλη από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πληθαίνουν τα κρούσματα αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από το σκληρό πυρήνα υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη την ώρα που ο πρόεδρος “προειδοποιεί” τους βουλευτές για πολύ τρέξιμο μετά το τριήμερο των Σπετσών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα για να κλείσει πρόσφατα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και επεφύλαξε σειρά εκπλήξεων στα στελέχη και τα μέλη του κομματικού οργάνου.

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, ωστόσο, ήταν οι ευρωβουλευτές, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να παραμείνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες ή απλώς απέφυγαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Ο Χρήστος Σπίρτζης έριξε τα πιο δηλητηριώδη βέλη κατά του Κασσελάκη και του επιτελείου του για την επαναλαμβανόμενη “κωλοτούμπα” τους στο θέμα του προεδρικού δανείου, την υπουργοποίηση από τον Μητσοτάκη και κυρίως το τριήμερο στις Σπέτσες. Κατά κάποιο τρόπο, ο Κασσελάκης έπρεπε να απαντήσει στη σκληρή κριτική και έστρεψε τη συζήτηση προς την “πρόσκληση” στις Σπέτσες.

Μάλιστα, τις πρώτες ώρες μετά την αποκάλυψη και την ανακοίνωση του τριημέρου, ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχθηκε στις εναλλακτικές λύσεις, καθώς πολλοί ήταν αντίθετοι και κάποιοι προσανατολίστηκαν να μην πάνε ή να συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι βουλευτές ήταν ξεπαγιασμένοι. Πέρα από το γεγονός ότι το τριήμερο εξελίχθηκε σε πρόσκληση του Προέδρου στο σπίτι του Σπετσών, ο κ. Κασσελάκης ήταν ο πρώτος που απάντησε συλλογικά στην εσωτερική συζήτηση, αφού ο Παύλος Πολάκης άδειασε τόσο απλόχερα το γραφείο του. Ενδιαφέρον όμως θα έχει και το πώς θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης στη γενικότερη αντιπαράθεση που έχει κατακλύσει τις προτεινόμενες πρωτοβουλίες και “καινοτομίες” του.

Το να επιτρέψει στον Σωκράτη Φάμελλο να συντάξει μια συμφωνία για το πρώτο βήμα προς τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ακριβώς ό,τι συνέβη με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων φαίνεται τώρα να επαναλαμβάνεται, γεγονός που έχει αρχίσει πλέον να ανησυχεί τα στελέχη.

Η διαφοροποίηση της Νίνας Κασιμάτη και η έντονη ενόχληση που εξέφρασε με την επιστολή της στο προεδρείο της ΚΟ για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ηγεσία του κόμματος δεν θεωρείται ήσσονος σημασίας μέσα στο κόμμα.

«Δεν επιτρέπω την προσθήκη της υπογραφής μου σε προτάσεις νόμου, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει διαβούλευση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και έγγραφη υπογραφή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της που φέρεται να έστειλε στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη.

Η εν λόγω διαφοροποίηση σε συνέχεια των ηχηρών διαφοροποιήσεων των ίδιων των νεοπροεδρικών μετά και του αλαλούμ που επικράτησε γύρο από την κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του ενός κυβερνητικού νομοσχεδίου που δεν έχει έρθει ακόμη στη Βουλή.

Αλλά και των πυρών που εξαπολύονται πλέον ανοιχτά από τους «κασσελίστας» στον ίδιο τον αρχηγό τους για την επιμονή του το τελευταίο διάστημα στη μονοθεματική ατζέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments