Πολιτική

Άδωνις: Δενόμαστε περισσότερο με την Δύση με το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Άδωνις: Δενόμαστε περισσότερο με την Δύση με το ν/σ για τα ομόφυλα  ζευγάρια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Δεν κρίνω ποτέ τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά

Στον δυτικόστροφο χαρακτήρα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια επέμεινε ιδιαίτερα, σε σημερινή τηλεοπτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις απέναντι στην προωθούμενη ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας απάντησε, ισχυριζόμενος πως «όλα τα κόμματα τέμνονται οριζόντια. Δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει στο εσωτερικό του ανοικτή τη συζήτηση για το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Θέλω ωστόσο να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ», συνέχισε ο Άδωνις, «στους συναδέλφους που είπαν και διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους. Μιλήσαμε με ωριμότητα για το θέμα αυτό. Και αυτό είναι μια πραγματική πρόοδος, που με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος για την παράταξή μου. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Βέβαια, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες παράγουν πολιτική, παράγουν πολιτικά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στον χαρακτήρα και την ουσία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «είναι προς το συμφέρον της χώρας να δένεται περισσότερο με την Δύση. Ψήφισα το μνημόνιο, τονίζοντας πως κάθε πολιτική που μας πηγαίνει στη Βενεζουέλα ή με το Ιράν θα είναι μακροπρόθεσμα καταστροφική για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ορθά και καίρια ο κ. Άκης Σκέρτσος επισήμανε στους βουλευτές πως στον δυτικό κόσμο αναγνωρίζονται ήδη περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες στους πολίτες. Τα δικαιώματα των παιδιών προστατεύονται από την προωθούμενη ρύθμιση. Το παιδί δεν φταίει άλλωστε σε τίποτα.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Άδωνις ανέφερε: «Δεν σχολιάζω ποτέ τις δηλώσεις και τις παρεμβάσεις του κυρίου Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι αντίπαλός μας. Είναι θέμα σεβασμού για μένα να μην κρίνω τις δηλώσεις και τις κινήσεις του κ. Σαμαρά. Πρόκειται για πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού και του οφείλουμε πολλά και ουσιώδη. Και σε προσωπικό επίπεδο, οφείλω πολλά στον κύριο Σαμαρά».

Σε σχέση με την αποχή, που δίνει ως δυνατότητα ο πρωθυπουργός στους διαφωνούντες υπουργούς, επισημάνθηκε ότι «η αποχή είναι μια συνήθης κοινοβουλευτική πρακτική. Η αποχή είναι συχνά επιλογή των βουλευτών. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ και δεν θέλω βέβαια να κάνω υποδείξεις στον πρωθυπουργό ή σε υπουργό».

Τέλος, αναφερόμενος στην κριτική Κασσελάκη σχετικά με τα σποτ του πρωθυπουργού, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «δεν πρόκειται για μέλη ή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αν ο κ. Κασσελάκης πατούσε το play, θα άκουγε και τα παράπονα που διατύπωσαν οι πολίτες. Δεν υφίσταται βέβαια κανένα ζήτημα», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments