Πολιτική

Άδωνις σε διοικήσεις νοσοκομείων: Σας βλέπω ως συνεργάτες [vid]

Άδωνις σε διοικήσεις νοσοκομείων: Σας βλέπω ως συνεργάτες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Pagenews.gr,//eurokinissi (Παναγόπουλος), Την ανάγκη της συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ενημερωτική ημερίδα του υπουργείου  Υγείας για τους διοικητές νοσοκομείων της χώρας.

Οι δαπάνες για την υγεία διπλασιάστηκαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη

Την ανάγκη της συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ενημερωτική ημερίδα του υπουργείου  Υγείας για τους διοικητές νοσοκομείων της χώρας.

«Σέβομαι απεριόριστα όλες τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας μας. Σας βλέπω ως συνεργάτες και θέλω να με βλέπετε ως συνεργάτη. Δεν είναι όλα μαύρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλα ιδανικά. Πόρρω απέχει», τόνισε εισαγωγικά ο υπουργός Υγείας.

«Δεν έχω την αυταπάτη πως μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα διά μαγείας», συνέχισε ο Ά. Γεωργιάδης, «δεν έχω επίσης την αυταπάτη πως μπορεί να φτιαχτεί το ιδεώδες σύστημα υγείας.  Μιλάμε όμως για το κρισιμότερο αγαθό, το αγαθό της υγείας. Και οι πολίτες δικαιούνται να ζητούν το αγαθό της υγείας και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το παρέχουμε».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «είναι αδιανόητο να υπάρχει έστω και ένας από τις διοικήσεις των νοσοκομείων που να μη δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην υπηρεσία των πολιτών. Δεν ξεχωρίζω κανέναν από εσάς. Δεν κρίνω ποτέ με βάση την πολιτική συμπάθεια του καθενός από εσάς. Το κριτήριο είναι το κατά πόσο οι συμπολίτες μας είναι ικανοποιημένοι από εσάς. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε, αν κάνετε σωστά την εργασία σας».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στην  κρατική χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε στους παρευρισκομένους πως «έχουμε αύξηση των δαπανών για την υγεία. Επί ημερών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, οι δαπάνες για την υγεία έχουν διπλασιαστεί. Το κράτος προσπαθεί να κάνει και να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο έλεγχος των δαπανών των νοσοκομείων είναι μία από τις κύριες ευθύνες που έχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων μας. Έχετε την απόλυτη ευθύνη να τηρείτε τους προϋπολογισμούς. Και για φέτος, από τις 10 Ιανουαρίου, έχουμε όλους τους προϋπολογισμούς όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Επίσης, ο χρόνος αναμονής των ασθενών είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για εμάς.Έχετε να διαχειριστείτε συγκεκριμένους χρόνους και συγκεκριμένους πόρους. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια των νοσοκομειακών διοικήσεων, που θα στοχεύει στη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία. Θα παρακολουθώ συνεχώς τη μέση μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στη θεσμοθέτηση της ενιαίας λίστας χειρουργείων, λέγοντας πως αυτή «είναι θεσμοθετημένη. Σε ένα δεκαήμερο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες. Η ενιαία λίστα θα μας δώσει την ακριβή εικόνα για το ποια περιστατικά είναι σε αναμονή. Παράλληλα, θα μας επιτρέψει να μην έχουμε φαινόμενα ανισότητας, να αντιμετωπίζουμε όλους τους ασθενείς με τρόπο ισότιμο. Και θα μας επιτρέψει να βλέπουμε κατά πόσο ανταποκρινόμαστε στα περιστατικά, τα οποία φθάνουν στα νοσοκομεία.

«Και πρέπει να δουλέψουμε επάνω στη ροή των περιστατικών που φθάνουν στα νοσοκομεία. Η ακριβής γνώση της ροής των περιστατικών μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά στην παροχή καλύτερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments