Συνομιλία Μητσοτάκη με πολίτες στην Αγία Παρασκευή: Η οικονομία είναι σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης
Πηγή Φωτογραφίας: [366492] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Οι κάτοικοι της πόλης έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια κάθισε σε καφέ της Αγίας Παρασκευής όπου δέχθηκε ερωτήσεις από τους πολίτες.
«Η οικονομία είναι σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης» δήλωσε μεταξύ άλλων στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Παρασκευή. Ο ίδιος επεσήμανε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι «το βάρος της ευθύνης που μας ανέθεσαν οι πολίτες είναι μεγάλο».
Νωρίτερα επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» όπου ξεναγήθηκε στο campus, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανακαίνιση που πραγματοποιείται αλλά και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.
Στον “Δημόκριτο” ο Μητσοτάκης-Επισκέφθηκε το κτήριο που θα στεγάσει την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη
Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» , στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης 17/01.Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο campus, στο οποίο πραγματοποιείται ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης και συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.
Ακόμα, επισκέφθηκε το ένα από τα πέντε κτήρια που ανακαινίζονται, το οποίο θα στεγάσει όλη την έρευνα γύρω από τη τεχνητή νοημοσύνη.
Χθες ο πρωθυπουργός είχε προεδρεύσει σύσκεψης για την παρουσίαση της μελέτης «Generative AI Greece 2030: Τα ενδεχόμενα μέλλοντα της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα».
Η μελέτη εκπονήθηκε το φθινόπωρο του 2023 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Αποτελεί την πρώτη εμπειρική ερευνητική προσέγγιση στρατηγικής προόρασης (strategic foresight) για τη χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence) στην Ελλάδα. Στόχος της μελέτης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου στρατηγικών πρωτοβουλιών και συστάσεων πολιτικής, όπως προέκυψαν μέσα από τα ευρήματα, όσον αφορά στον αντίκτυπο του εγχώριου οικοσυστήματος της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, με χρονικό ορίζοντα το 2030.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας