Πολιτική

Άδωνις: Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη υποστηρίζει διαχρονικά τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας

Άδωνις: Η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη υποστηρίζει διαχρονικά τα δικαιώματα  της LGBT κοινότητας

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Ο γάμος των ομόφυλων διχάζει οριζοντίως όλα τα κόμματα

Τη διαχρονική και σταθερή υποστήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράμμισε, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως «ενημερωτικές συναντήσεις για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης γίνονται σε τακτική βάση και για όλα τα νομοσχέδια. Η διαφορά είναι πως συμμετείχαν αυτή τη φορά και πο αντιπρόεδροι της ΝΔ».

«Επίσης, είναι άλλο πράγμα η άρνηση», συνέχισε ο Άδωνις, «και άλλο πράγμα η αποχή. Άλλη είναι η κοινοβουλευτική βαρύτητα της μιας στάσης και άλλη η κοινοβουλευτική βαρύτητα της άλλης στάσης.Βέβαια, είναι ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία αμφιβολίες. Δεν τίθεται βέβαια ζήτημα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση. Αυτό είναι μια υπερβολή».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποιος πήχης κοινοβουλευτικών ψήφων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε πως «δεν θέτουμε κάποιο πήχη. Δεν είναι ζήτημα ενός αριθμού βουλευτών. Δεν θα ήταν, άλλωστε, ωραίο να θέσουμε κάποιο αριθμό βουλευτών. Βλέπουμε πως το ζήτημα του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων δεν διχάζει μόνο την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά διχάζει οριζοντίως όλα τα κόμματα. Για παράδειγμα, διαβάζω πως στο ΠΑΣΟΚ μάλλον θα καταψηφίσει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας».

Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη περίπτωση του κ. Μάκη Βορίδη, ο Α. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «ο κ. Βορίδης έχει μια σοβαρή διαφωνία, την οποία έχει εκφράσει από την αρχή. Είναι βέβαια απολύτως σεβαστή. Και θα δούμε όλοι μας τι τελικά θα πράξει στο Κοινοβούλιο».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη στάση του κ. Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «ο κ. Σαμαράς έχει ένα αυξημένο πολιτικό βάρος. Δεν τον βάζουμε στο ίδιο μέτρο με τους άλλους βουλευτές, γιατί ακριβώς δεν είναι στο ίδιο μέτρο με τους άλλους βουλευτές. Έχει κατακτήσει το δικαίωμα να διατυπώνει διαφορετικές και αποκλίνουσες απόψεις. Ο κ. Σαμαράς έχει διαφωνήσει στην τροπολογία για τους μετανάστες και τώρα, με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο κ. Σαμαράς εκφράζει μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα. Και κατά τη γνώμη μου, έχει κατακτήσει το δικαίωμα να υπερασπίζεται αυτήν την πολιτική ταυτότητα και με αυτή τη φρασεολογία εξελέγη και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς δεν θέτει επ’ ουδενί ζήτημα ηγεσίας».

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι απόλυτα σαφές ότι «η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει κρύψει τη συμπάθεια για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει στείλει επίσημα αντιπροσωπεία του κόμματος στο gay pride. Έφτιαξε με τον κ. Γιώργο Σταμάτη ειδική επιτροπή στο κόμμα. Και τα δικαιώματα των LGBT βρίσκονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ αυτήν την ατζέντα από τους ψηφοφόρους, από τους πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκαθαρίσει πως υποστηρίζει αυτού του τύπου τα δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά με το εάν δραστηριοποιείται μια δεξιά πτέρυγα στο εσωτερικό της ΝΔ στις παραμονές των ευρωεκλογών, ο Α. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Ποιος εκπροσωπεί τη δεξιά πτέρυγα; Και εγώ τι εκπροσωπώ; Μήπως εκπροσωπώ… την αριστερή πτέρυγα; Ο κύριος Μητσοτάκης εκφράζει την όλη ΝΔ. Δεν τίθεται βέβαια ζήτημα ηγεσίας. Ουδείς αμφισβητεί τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην ενιαία λίστα χειρουργείων, ο υπουργός τόνισε πως «πρόκειται για μια προσπάθεια του υπουργείου Υγείας. Ο πρώτος στόχος είναι να ξέρουμε ποια είναι τα περιστατικά στα χειρουργεία. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποτρέπουμε προνομιακές μεταχειρίσεις. Ακούμε τις παρατηρήσεις και τις κριτικές. Όμως, ο σκοπός μας δεν αλλάζει, προωθούμε την ενιαία λίστα χειρουργείων, γιατί δεν θέλουμε κανένας πολίτης να είναι πιο ίσος από τους άλλους».

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα των εφημεριών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας χωρίς αναμονή. Οι δυνατότητες ενός νοσοκομείου είναι περιορισμένες, δεν είναι άπειρες. Θα παρουσιάσουμε συνολικό πρόγραμμα για τις εφημερίες», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments