Πολιτική

Γεωργιάδης: Στόχος μας η μείωση των αναμονών στα δημόσια νοσοκομεία

Γεωργιάδης: Στόχος μας η μείωση των αναμονών στα δημόσια νοσοκομεία

Πηγή Φωτογραφίας: Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νέο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γεωργιάδης: «Πρώτα από όλα δεν υπάρχει κανένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που σε εφημερία δεν έχει αναμονές. Όταν πάνε σε ένα συγκεκριμένο χώρο πάρα πολλοί άνθρωποι, οι γιατροί όσους και να βάλεις δεν είναι θαυματοποιοί. Και οι δυνατότητες ενός νοσοκομείου είναι περιορισμένες, δεν είναι άπειρες και ειδικά τώρα που έχουμε και την αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, η ροή είναι πολύ μεγάλη».

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρέθηκε καλεσμένος o υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, ο οποίος μίλησε για θέματα που αφορούν το νομοσχέδιο για το γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά και το ζήτημα της λίστας των χειρουργείων.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα της λίστας των χειρουργείων το οποίο ξεκινά από 1η Φεβρουαρίου και τις ενστάσεις που ήδη υπάρχουν ιδιαίτερα από την ΕΙΝΑΠ αλλά και από τους προέδρους των νοσοκομείων επισημαίνει «η ενιαία λίστα χειρουργείου δεν είναι εύκολο πράγμα. Έχει πολλές παραμέτρους μέσα. Είναι όμως μια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και την υπέγραψα πράγματι και την υποστηρίζω και έχω σκοπό μάλιστα να τη διαφημίσω και πολύ και να διαθέσω και ψηφιακά εργαλεία πολλά από το υπουργείο για να την κάνω πιο διαφανή».

Όπως είπε, έχει δύο στόχους: «Ο πρώτος να δώσω μια συνολική εικόνα του τι συμβαίνει στο ΕΣΥ. Να ξέρουμε δηλαδή με το πάτημα ενός κουμπιού πόσα είναι τα εκκρεμή χειρουργεία σε όλη τη χώρα και να βλέπουμε το δεύτερο, εάν πηγαίνουμε προς το καλύτερο, προς το χειρότερο, δηλαδή αν αυτά αυξάνονται ή μειώνονται.

Το τρίτο όμως που είναι πολύ κρίσιμο, είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες διαφάνειας και φυσικά σε αυτό το τρίτο υπάρχουν και πολλές ενστάσεις (…)».

Όσον αφορά, το θέμα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τόσο απλό, συνέχισε και εξήγησε: «Πρώτα από όλα δεν υπάρχει κανένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που σε εφημερία δεν έχει αναμονές. Όταν πάνε σε ένα συγκεκριμένο χώρο πάρα πολλοί άνθρωποι, οι γιατροί όσους και να βάλεις δεν είναι θαυματοποιοί. Και οι δυνατότητες ενός νοσοκομείου είναι περιορισμένες, δεν είναι άπειρες και ειδικά τώρα που έχουμε και την αύξηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, η ροή είναι πολύ μεγάλη».

Πιο συγκεκριμένα, εξειδίκευσε, «θέλω να πω ότι σε ένα βαθμό δεν μπορεί να μην υπάρχει αναμονή. Όμως, το γεγονός ότι πρέπει να μειωθούν αυτές οι αναμονές ναι, είναι σημαντικό» και πρόσθεσε πως «αυτά συζητούσαμε χθες και με τους διοικητές των νοσοκομείων περίπου έξι ώρες. Θα παρουσιάσουμε λοιπόν, ένα συνολικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για τις ανάγκες των νοσοκομείων, τις οποίες και θα δείτε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments