Πολιτική

Η ΝΔ ανοίγει το βηματισμό της ενόψει ευρωεκλογών

Η ΝΔ ανοίγει το βηματισμό της ενόψει ευρωεκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Ο Μητσοτάκης θέτει σε κίνηση τις μηχανές της ΝΔ.

Δεν είναι μυστικό ότι στο “γύρισμα” του νέου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξαναστήσει πλήρως τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών, που ουσιαστικά θα αποτελέσουν πολιτική λυδία λίθο για το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να συνδυάσει τα καθήκοντά του στα προάστια του Μαξίμου με στοχευμένες επισκέψεις και μίνι περιοδείες. Στόχος είναι σε κάθε περίπτωση να κάνει 2-3 εξορμήσεις το μήνα, ακόμη και μία φορά την εβδομάδα, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του.

Για παράδειγμα, στις 31 Ιανουαρίου σκοπεύει να παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Αμβρακίας οδού που συνδέει Λευκάδα και Πρέβεζα.  “Αυτή τη στιγμή ο μηχανισμός λειτουργεί στο ρελαντί, αλλά από τον Μάρτιο και μετά θα πρέπει να τρέξει με φουλ γκάζι”, τονίζεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Εξάλλου, το ευρωψηφδέλτιο θα πρέπει να κλείσει γύρω στις 20 Απριλίου, δεδομένων των προθεσμιών που προβλέπει ο νόμος για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και του γεγονότος ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να σταλούν νωρίς παντού.

Η χθεσινή προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή πήρε περισσότερο προεκλογικό χρώμα από την παρουσία του Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρου Δήμα, ο οποίος είναι “σταθερός” ως υποψήφιος του ευρωψηφοδελτίου. Ο καθηγητής κ. Μαραβέγιας ήταν υποψήφιος και στις πρόσφατες εκλογές στην Κεφαλονιά. Να σημειωθεί ότι το 2024 είναι μια σημαντική χρονιά για τη ΝΔ. Επομένως, στο δρόμο προς την ευρωκάλπη, ο κ. Μητσοτάκης θα προβάλει το “δυνατά χαρτιά” της κυβέρνησης, με πρώτο και καλύτερο την ανάπτυξη της οικονομίας. Χθες, ήρθε αντιμέτωπος με έναν πολίτη, ο οποίος εξήγησε ότι προστάτευσε το σπίτι του κρατώντας έγγραφα από εξωδικαστικούς μηχανισμούς. Η εγκληματικότητα είναι επίσης ένα κομβικό θέμα, γι’ αυτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πλήρως εξουσιοδοτημένος να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για μια αποτελεσματικότερη αστυνομία.

Αυτές τις μέρες, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης βάζει μια άνω τελεία στη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,  με το νομοσχέδιο, πάντως, να είναι εξαιρετικά πιθανό να έρθει στις αρχές της εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη, λίγες μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο υπουργικό στις 30 του μήνα. Η λογική του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι ότι, από τη στιγμή που η συζήτηση έγινε ανοικτή και όλοι τοποθετούνται,  δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και συζήτηση χωρίς κείμενο. Το εν λόγω κείμενο του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μια σειρά άρθρων και με μεταβατικές διατάξεις για γάμους που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό και σύμφωνα συμβίωσης στο εσωτερικό, αλλά και για εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι τότε, ο πρωθυπουργός συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου πραγματοποιεί διάφορες επαφές.  Το φόρουμ πραγματοποιείται σε μια καμπή, με τις ευρωεκλογές να απέχουν μόλις λίγους μήνες, αλλά και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες, αν ενδεχομένως εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, θα φέρουν νέες αλλαγές στη σχέση Ε.Ε.-ΗΠΑ, αλλά και στις παγκόσμιες ισορροπίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments