Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση επανεκκίνησης με νέα στελέχη από τα think tank

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση επανεκκίνησης με νέα στελέχη από τα think tank

Πηγή Φωτογραφίας: [365800] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΥΚΛΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στα think tanks στρέφει το βλέμμα του ο κ. Κασσελάκης.

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν πιο αναλυτικά οι νέες “δεξαμενές σκέψης” του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αρχής γενομένης από αυτούς που θα απαρτίζουν τη δεξαμενή σκέψης που θα είναι υπεύθυνη για την παιδεία.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε τομείς που ασχολούνται με θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η παιδεία, στο επίπεδο της οποίας συζητείται, αυτές τις ημέρες, το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν στις δεξαμενές σκέψης και συνεργάτες του κ. Στέφανου Κασσελάκη, θα υπάρχουν ονόματα διακεκριμένων επιστημόνων σε διάφορους τομείς, ιδίως στον πολιτιστικό τομέα, καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες των τεχνών, οι οποίες είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή έγινε με βάση τα κριτήρια που είχαν προσδιοριστεί κατά την έναρξη της διαδικασίας, με παρότρυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με επιδίωξη να συμμετέχουν στις δεξαμενές σκέψης και επαγγελματίες των κλάδων, όχι μόνο ακαδημαϊκοί, αλλά και «νέος άφθαρτος κόσμος» ηλικιακά και πολιτικά.

Αρχικά, υποβλήθηκαν περίπου 3.000 βιογραφικά σημειώματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από τα οποία ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Κασάπης και ο Μενέλαος Γκίβαλος έκαναν την πρώτη επιλογή και παρέδωσαν περίπου 400 στην κ. Διάνα Βουτυράκου.

Μετά από μια διαδικασία προσωπικών συνεντεύξεων, η κυρία Δ. Βουτυράκου έστειλε στη συνέχεια περίπου 250 βιογραφικά στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, με την τελική επιλογή να γίνεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από μια δεξαμενή περίπου 150 βιογραφικών. Π

Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα μέλη των νέων think tank θα λάβουν τεκμηρίωση για το έως τώρα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στους τομείς τους, προκειμένου να δουν που υπάρχει χώρος για νέες προτάσεις ή επικαιροποίηση των θέσεων του κόμματος. Δουλειά σε πλήρη λειτουργία θα πιάσουν ουσιαστικά αμέσως μετά το Έκτακτο Συνέδριο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ρόλο συντονίστριας των ομάδων έχει αναλάβει, εδώ και τρεις μήνες, η 27χρονη Διάνα Βουτυράκου, στέλεχος της νέας γενιάς του κόμματος που συμμετείχε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ενώ, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Αθηνών στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την «Ανοιχτή Πόλη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments