Πολιτική

Η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα στην καθημερινότητα

Η κυβέρνηση στρέφει το βλέμμα στην καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [366401] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στην ακρίβεια και την ασφάλεια ο κυβερνητικός "προβολέας".

Αλλαγή ατζέντας ή έστω ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου με θέματα πέραν του νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία κάνει η κυβέρνηση, με τον Μητσοτάκη να στρίβει τον προβολέα «στα μεγάλα και στα μικρά», σύμφωνα με τη χαρακτηριστική αποστροφή του, «τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα» κάθε πολίτη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «ταγμένη» στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματός της. «Κάθε μέρα θα κάνουμε βήματα στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε ως μήνυμα και προς τους υπουργούς του, καθόσον τους έχει ζητήσει να βρίσκονται στα πεδία εξελίξεων του χαρτοφυλακίου τους.

Πέρα από τη διπλή νίκη του στις εκλογές του 2023 και την πρόσφατη αναφορά του στη δέσμευσή του για “σκληρή δουλειά” στο Γαλάτσι και την Αγία Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει τώρα τον επόμενο ορίζοντα της πολιτικής σύγκρουσης. “Ενόψει των παραδοσιακά χαλαρών ευρωεκλογών”, είπε, “θα αποδείξουμε για άλλη μια φορά ποια είναι τα μεγάλα προοδευτικά ευρωπαϊκά κόμματα”.

Εν τω μεταξύ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μετά από συνολικά έξι ώρες εκτεταμένων διαβουλεύσεων για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,  που προκαλεό τριβές, έγιναν κατ’ ιδίαν συζητήσεις και δόθηκαν “οδηγίες” για αποφυγή εμπρηστικών τόνων και η διαδικασία συνεχίστηκε υπό το φως των φώτων.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης χάραξε ενιαία γραμμή μπροστά στο κομματικό ακροατήριο (το ΙΕΠ Ανατολικής Αττικής), επιβεβαιώνοντας ότι το κόμμα θα επιδιώξει φόρμουλα συνεννόησης με τον κ. Μητσοτάκη όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας. “Δεν θα διασπάσουμε το κόμμα για μια διαφορά απόψεων. Ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη στήριξή μας και θα συνεργαστούμε και θα συνεχίσουμε το πολύ σημαντικό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση”.

Μετά το Νταβός, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη (για το επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan) και το Σικάγο (για να ενημερώσει τους ομογενείς για την επιστολική ψήφο) την επόμενη εβδομάδα και σκοπεύει να επιταχύνει τη διαδικασία ψήφισης της “ισότητας των γάμων”, εμμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια στην αρχική του γραμμή. Είτε συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο τη μεθεπόμενη εβδομάδα είτε νωρίτερα πριν φύγω για τις ΗΠΑ, ο νόμος θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για “πλειοψηφικό ρεύμα” υποστήριξης, αλλά όσοι εμφανίζονται να συνηγορούν υπέρ της καταψήφισης (Αντώνης Σαμαράς, Θάνος Πρεβλής, Άννα Καραμανλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θεόδωρος Καράογλου, Χαράλαμπος Αθανασίου, Στράτος Σιμόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Περικλής Μαντάς, κ.ά.), ο αριθμός τους έχει φτάσει εκπληκτικά σε διψήφιο αριθμό.

Παρ’ όλα αυτά, το Μαξίμου και το επιτελείο της ΝΔ βλέπουν περιθώρια αλλαγής σε όσους έχουν πιο ήπιες ανησυχίες, όπως φάνηκε πρόσφατα στον Μακάριο Λαζαρίδη στην Καβάλα και στην Τζίνα Οικονόμου στην Ευρυτανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments