Μητσοτάκης στο Bloomberg: Στο επόμενο υπουργικό ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών– Θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Bloomberg,Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg και δημοσιογράφο Francine Lacqua από το Νταβός, όπου βρίσκεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι αισιόδοξος πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έχει ψηφιστεί τον Φεβρουάριο και πρόσθεσε ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που δεν πρέπει να διχάσει.
Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg και δημοσιογράφο Francine Lacqua από το Νταβός, όπου βρίσκεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι αισιόδοξος πως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έχει ψηφιστεί τον Φεβρουάριο και πρόσθεσε ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα, που δεν πρέπει να διχάσει.
«Αυτό που έχω πει ανοιχτά είναι ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες. Γι αυτό δεν έχω επιβάλει κάποια κομματική πειθαρχία. Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι γεγονός, Είναι μια πραγματικότητα και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης. «Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας σημαντικό μοχλό του προγράμματός μας, χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα για να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους θέλουμε να στηρίξουμε νέες οικογένειες που έχουν παιδιά και ανησυχούν με το δημογραφικό πρόβλημα και θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, και θέλουμε να ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι εκτιμά πως το 2024 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. «Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης κι αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις. Αν δούμε τα ελληνικά spread και ομόλογα σε σχέση με άλλες χώρες βλέπουμε ότι είναι σε καλύτερη θέση. Βλέπουμε όμως ότι υπάρχουν ανησυχίες, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό αλλά είμαι αισιόδοξος.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεονάσματα με την βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Μειώσαμε τους φόρους στην πρώτη μας θητεία βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό γιατί ήταν στο παρελθόν ήταν αρνητική αλλά τώρα είναι μια ευημερούσα οικονομία».
Σε ερώτηση σχετικά με το αεροδρόμιο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024. «Έχουμε σημαντικές συμμετοχές και ενδιαφέρον μέχρι τώρα και πιστεύω ότι το ελληνικό χρηματιστήριο (η IPO) θα πρέπει να αυξήσει τις συμμετοχές. Νομίζω ότι και το αεροδρόμιο επωφελείται από την αύξηση του Τουρισμού. Έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις σε επίπεδο υποδομών στην Αθήνα και την Ελλάδα. Στηρίζουμε ό,τι οικοδομείται στην Ελλάδα ώστε να είναι βιώσιμο. Εστιάζουμε στο βιώσιμο τουρισμό και νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικό προορισμός για επενδύσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «πολλοί ανησυχούσαν για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Όλα όμως τώρα είναι αισιόδοξα για τις ελληνικές τράπεζες. Χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα».
Σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Είμαστε στη Μεσόγειο, σε μία ταραγμένη περιοχή, ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, υπάρχει σημαντική ανησυχία για τη γεωπολιτική κατάσταση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε την Ουκρανία αλλά και να μην κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Στηρίζουμε το γεγονός ότι η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ και ευελπιστούμε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα στηρίξει την πρότασή μας. Σε ό,τι αφορά εμάς, χρειαζόμαστε περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας