Πολιτική

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Τον Φεβρουάριο ο νόμος για τα ομόφυλα

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Τον Φεβρουάριο ο νόμος για τα ομόφυλα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί τον Φεβρουάριο.

«Η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα εγκριθεί. Και στη συνέχεια, μετά από την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης, θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο Bloomberg.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της μείωσης των φόρων, της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της θετικής προβολής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε γενικά ότι το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το 2024 «θα είναι πολύ καλή χρονιά» για την ελληνική οικονομία.

«Αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο της ΕΕ και αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν βέβαια ανησυχίες» καθώς «το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Ερωτηθείς ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για την ελληνική οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα» και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εφικτό με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Μειώσαμε τους φόρους, βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια ευημερούσα οικονομία», δήλωσε, ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι η χώρα είναι «ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις».

Η Ελλάδα «χρειάζεται ένα υγιές πλεόνασμα», προκειμένου «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments