Πολιτική

Ομόφυλα: Ο Μητσοτάκης φέρνει το ν/σ στο υπουργικό – Αντιδρά η Εκκλησία

Ομόφυλα: Ο Μητσοτάκης φέρνει το ν/σ στο υπουργικό – Αντιδρά η Εκκλησία

Πηγή Φωτογραφίας: [364665] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η συνεδρίαση έχει ορισθεί για τις 12 το μεσημέρι.

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο και το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια είναι στην ατζέντα.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 12:00 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα συνεδρίασε για πέντε ώρες η Ιερά Σύνοδος, η οποία ομόφωνα τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας. Κανένα σχόλιο», ήταν η λακωνική πρώτη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών, που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση.

Εκτός από το ζήτημα της ισότητας στον πολιτικό γάμο, στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη, εκείνο για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και το στρατηγικό σχέδιο για τον απόδημο ελληνισμό.

Η Ιερά Σύνοδος επιμένει στην ομόφωνη άρνηση

Στη σημερινή συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα να αντιτεθεί στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν να σταλούν επιστολές στους βουλευτές, όπως και να διαβαστεί στους ναούς εγκύκλιος με τις θέσεις της Εκκλησίας, στις 4 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, οι μητροπολίτες θα εξουσιοδοτηθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του ποιμνίου για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι οι εμπνευστές του νομοσχεδίου «προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων».

Στην ίδια ανακοίνωση η Εκκλησία εκφράζει την άποψη ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία «καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «ναρκοθετημένο» το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και εκτιμά ότι είναι «πιθανή» η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε «η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση».

Τέλος, σύμφωνα με την άποψη της Ιεράς Συνόδου, το νομοσχέδιο «καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας -και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments