Πολιτική

Πώς η κυβέρνηση απέφυγε τον σκόπελο της Ιεράς Συνόδου

Πώς η κυβέρνηση απέφυγε τον σκόπελο της Ιεράς Συνόδου

Πηγή Φωτογραφίας: [355297] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ "ΣΧΙΣΤΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISS

Αποφεύχθηκαν οι λαοσυνάξεις.

Να βάλει τέλος στην παρατεταμένη σύγκρουση με την Ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά και στις αντεγκλήσεις στο εσωτερικό του κόμματός του θα επιχειρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, φέρνοντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Παρά την παροδική ασθένεια που τον ανάγκασε να αναβάλει τη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για χθες στο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έσυρε” το επίμαχο νομοσχέδιο, παρά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ελλαδικής Εκκλησίας και το ομόφωνο “όχι” στο γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια που προηγήθηκε. Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να περάσει η εβδομάδα με το θέμα να κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφύλων σε έκτακτη γενική συνεδρίαση, ενώ επιστολή στην οποία διατυπώνεται η θέση της Εκκλησίας κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια εστάλη σε 300 κοινοβουλευτικούς Αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές.

Μετά από την πεντάωρη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προχωρήσει σε τρία βήματα για να δηλώσει τις θέσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο. Πέρα από την αποστολή επιστολής προς τους βουλευτές όπου θα παρουσιάζονται με νομικά επιχειρήματα οι θέσεις της Εκκλησίας, θα διανεμηθεί κείμενο «προς τον Λαό» σε πιο απλή γλώσσα, που θα αναγνωσθεί στις Μητροπόλεις στις 4 Φεβρουαρίου – μαζί με διανομή φυλλαδίων – και, τέλος, εξουσιοδοτούνται οι Μητροπολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  στις επαρχίες τους.

Η έντονη αντίδραση της Ελλαδικής Εκκλησίας έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδεκτή από κυβερνητικούς παράγοντες να σχολιάζουν πως η Εκκλησία έχει απόψεις που γίνονται σεβαστές, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί σύμφωνα με τη δική της ατζέντα. Παράλληλα, η “οδηγία” που δόθηκε σε υπουργούς και κομματικά στελέχη της ΝΔ ήταν να μην έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ιεραρχία και με ικανοποίηση πληροφορήθηκαν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση των σχέσεων των δύο πλευρών με μια λακωνική συνάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments