Πολιτική

Στο σημερινό υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο σημερινό υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: [365438] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, θα απασχολήσει τo σημερινό  Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Υπουργικό επίσης θα συζητηθεί το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα μηνύματα που θα εκπέμψει στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει επισημάνει ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου».

Το δεύτερο σχετίζεται με το νομοσχέδιο που θέλει να φέρει προς ψήφιση του υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, το λεγόμενο «νέο χάρτη των δικαστηρίων».

Στη σκιά του «όχι» της Εκκλησίας

Επί πέντε ώρες συνεδρίαζε χθες το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, για την ισότητα στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και κατέληξε ομόφωνα σε διαφωνία,  όπως αναμενόταν. Αποφασίστηκε να εκδοθεί εγκύκλιος, η οποία θα αναγνωσθεί στους ναούς σε όλη τη χώρα, κείμενο-ανακοίνωση με τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά και επιστολή προς τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, ξεκαθαρίζοντας ότι σέβεται τις θέσεις της Εκκλησίας, ωστόσο είναι η Πολιτεία εκείνη που νομοθετεί. Κύκλοι της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έλεγαν «Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας. Κανένα σχόλιο» καταδεικνύοντας ότι δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να ανοίξει μέτωπο με τον κλήρο.

Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι δεν ετέθη ξανά από την εκκλησία πρόταση για δημοψήφισμα, ενώ για πρώτη φορά ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας, κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε στις 8 Ιανουαρίου με τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκαν ζητήματα της ενίσχυσης νέων οικογενειών, της στέγης των νέων και της αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας μετά από επιστολή του κ. Ιερώνυμου, ενώ στο τέλος της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης –όπως είπε– του μετέφερε την πρόθεσή του να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ο κ. Ιερώνυμος του απάντησε ότι «το ζήτημα αυτό, δεν είναι θέμα ενός προσώπου, ακόμη και του Αρχιεπισκόπου, αλλά πρόταση και απόφαση όλης της Ιεραρχίας. Τίποτα περισσότερο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments