Ελλάδα

Σε αναστάτωση τα ΑΕΙ – Οδηγούνται σε “ηλεκτρονική” εξεταστική

Σε αναστάτωση τα ΑΕΙ – Οδηγούνται σε “ηλεκτρονική” εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Έτοιμο να συντάξει εγκύκλιο για τις εξετάσεις του Φεβρουαρίου φέρεται το υπουργείο Παιδείας.

Την  προτροπή για ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεων διατυπώνει το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολές που λόγω των συνεχιζόμενων φοιτητικών καταλήψεων, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απώλειας της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να στείλει εγκύκλιο προς τα πανεπιστήμια, με την οποία θα τους υπενθυμίζει ότι με βάση το νόμο έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν ψηφιακά τις εξετάσεις (και τα μαθήματα) στην περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος.

Φυσικά, λόγω του αυτοδιοίκητου, τα ΑΕΙ πρέπει να αποφασίσουν τον τρόπο που θα οργανωθούν οι εξετάσεις, εάν δηλαδή θα κάνουν τηλε-εξετάσεις ή διά ζώσης.

Ήδη σχολές – ενδεικτικά των Χημικών Μηχανικών, Ναυπηγών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ – έχουν προσδιορίσει τα χρονικά περιθώρια εντός των οποίων «αντέχουν» να γίνονται καταλήψεις χωρίς την απώλεια της εξεταστικής. Ενδεικτικά το τελεσίγραφο της ΣΕΦΜΕ λήγει στις 7 Φεβρουαρίου.

Η αντίδραση των πρυτανικών αρχών

Στην ανακοίνωσή τους αναφορικά με τις καταλήψεις, οι πρυτάνεις επισημαίνουν πως εκτός του ότι επηρεάζουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, βάζουν σε κίνδυνο και την εξεταστική, αλλά και το εαρινό εξάμηνο. «Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων καιθέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο», τονίζουν αρχικά.

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, οι πρυτάνεις υπογραμμίζουν, από την πλευρά τους. πως «είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του», τονίζουν εξίσου.

Τέλος, οι πρυτάνεις καταλήγουν αναφέροντας πως μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση όπου θα εξεταστεί και έπειτα θα διατυπώσει την άποψή της για αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments