Πολιτική

Κυριαρχία Μητσοτάκη σε τέσσερις δημοσκοπήσεις

Κυριαρχία Μητσοτάκη σε τέσσερις δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Την ηγεμονία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας αναφορικά με τις μεταρρυθμιστικές τομές τις οποίες προωθεί η κυβέρνησή του σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια αποτυπώνουν τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις

Η... τριπλάσια ΝΔ και οι μονοψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την ηγεμονία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας αναφορικά με τις μεταρρυθμιστικές τομές τις οποίες προωθεί η κυβέρνησή του σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια αποτυπώνουν τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν χθες, Τετάρτη (24/1) και Πέμπτη (25/1), με το πολιτικό σκηνικό να φαίνεται πως αλλάζει όχι αναφορικά με την… κορυφή, αλλά με το ποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «μπαίνουν» στην pole position σε σχέση με το να αναδειχθεί σε μείζονα αντιπολιτευτικό πόλο, κερδίζοντας τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε όλες τις έρευνες, το προβάδισμα της ΝΔ είναι πάνω από 20 μονάδες, ενώ οι διαφορές μεταξύ του κόμματος της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, με το προβάδισμα να ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Η… τριπλάσια ΝΔ και οι μονοψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Τι δείχνει η δημοσκόπηση MRB για OPEN

Τα παραπάνω αποτυπώνει η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 27,1% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται στην τέταρτη θέση με 7,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 7%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,1%, το ΜέΡΑ25 στο 2,1% και η Νέα Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 36,1%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο 12,1%, Ελληνική Λύση στο 9,5%, ΚΚΕ στο 9,3% και Νίκη στο 3,7%.

Πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, στο +20 η ΝΔ – Τι δείχνει η δημοσκόπηση της GPO για STAR

Προβάδισμα 20,3 μονάδων έχει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση της GPO για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία έχει και συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 12,2%, ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, ΚΚΕ 8%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,1%, ΝΙΚΗ 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,2%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές;», Νέα Δημοκρατία απαντά το 30,2%, ΠΑΣΟΚ 11,1%, ΣΥΡΙΖΑ 10,9%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1,7%, ΕΕΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,6%, ΝΙΚΗ 2,6%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2% και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,3%

Ίδιο το σκηνικό και στη δημοσκόπηση της MARC για τον ANT1

Όσα αποτυπώθηκαν στις προαναφερθείσες δημοσκοπήσεις, φαίνονται και στη σφυγμομέτρηση της MARC για τον ANT1. Στην πρόθεση ψήφου που παρουσιάστηκε την Τετάρτη (24/1), η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7% ενώ στη δεύτερη θέση παγιώνεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%.

Ακολουθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2%.

Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,1% και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Τα ευρήματα της Metron Analysis για MEGA

Πάνω από 22 μονάδες “ξεφεύγει” η ΝΔ και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΕΓΑ. Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,1 %, το ΠΑΣΟΚ 13,7 %, το ΚΚΕ 10,3 %, οι Σπαρτιάτες 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,0 %, η Ελληνική Λύση 8,2%, η Νίκη 2,8 % και το ΜέΡΑ25 2,5% και Νέα Αριστερά 3,0.

Πρόθεση ψήφου

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει απώλειες πάνω από 2%, καθώς από 30,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση υποχωρεί στο 28,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά υποχωρεί στη ζώνη των «μονοψήφιων» ποσοστών με 9,7, ενώ το ΠΑΣΟΚ «κατοχυρώνεται» ως δημοσκοπική αξιωματική αντιπολίτευση, με μια μικρή υποχώρηση από το 11,4% στο 11% και το ΚΚΕ εμφανίζει μικρή άνοδο στο 8,2%. Αντίστοιχα, άνοδο εμφανίζει στον χώρο της ακροδεξιάς και τη Ελληνική Λύση, στο 6,6%, την ώρα που η Νέα Αριστερά εμφανίζει μια μικρή άνοδο στο 2,4%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments