Ιταλία: Φορολογική απάτη ύψους 1,9 δισ. ευρώ μέσω δικτύου κινεζικών εικονικών τραπεζών
Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Η διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza GdF) της Ανκόνας δήλωσε ότι κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων.
Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αποκάλυψαν μεγάλης κλίμακας φορολογική απάτη στην οποία εμπλέκονται 85 ύποπτοι και αφορά 1,7 δισ. ευρώ σε πλαστά τιμολόγια, με τα χρήματα να ξεπλένονται μέσω ενός συστήματος κινεζικών σκιωδών τραπεζών.
Η διεύθυνση οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza GdF) της Ανκόνας δήλωσε ότι κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων.
Μπλόκαρε επίσης 1.569 τραπεζικούς λογαριασμούς, διέταξε τη δέσμευση 140 εταιρειών που πιστεύεται ότι εξέδωσαν πλαστά τιμολόγια και διεξήγαγε έρευνες σε ακίνητα στο Μιλάνο και τη γύρω περιοχή της Λομβαρδίας, τη Φλωρεντία, την Πάντοβα και τη Σικελία.
Η εντολή κατάσχεσης, την οποία εξέτασε το Reuters, δείχνει ότι 64 από τους 85 υπόπτους είναι Κινέζοι υπήκοοι. Πηγές με άμεση γνώση του θέματος δήλωσαν ότι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των Ιταλών πελατών που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για ξέπλυμα χρήματος.
Η ανάδυση ενός παράλληλου υπόγειου τραπεζικού συστήματος που διοικείται από μη αδειοδοτημένους Κινέζους χρηματιστές είναι εδώ και έναν χρόνο στο επίκεντρο των ερευνών των ιταλικών αρχών
Οι έρευνες αυτές, που διεξήχθησαν σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, οδήγησαν τις αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενός ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών που προσφέρονται από οργανώσεις που συνδέονται με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης διασυνοριακών πληρωμών για καρτέλ ναρκωτικών και της διευκόλυνσης της φοροδιαφυγής.
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα Η GdF ανέφερε ότι οι εισαγγελείς στην Ανκόνα διαπίστωσαν ότι οι εικονικές εταιρείες εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια και έλεγαν στους πελάτες σε ποιον ιταλικό τραπεζικό λογαριασμό να κάνουν τις πληρωμές.
Μόλις έφταναν τα χρήματα, η εικονική εταιρεία μετέφερε στη συνέχεια το ίδιο ποσό σε λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, δικαιολογώντας το ως πληρωμή για εισαγωγές προϊόντων που δεν είχαν ποτέ πραγματοποιηθεί.
Το αρχικό ποσό, αφού είχε αφαιρεθεί η προμήθεια, επέστρεφε σε μετρητά με κούριερ στον πελάτη που έκανε την πρώτη πληρωμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η GdF δήλωσε ότι η χρήση ενός δικτύου «υπόγειων τραπεζών» καθιστούσε δυνατή τη νομιμοποίηση δισεκατομμυρίων ευρώ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας