Policy Briefs

Η Λε Πεν σε τροχιά σύγκρουσης με το γερμανικό ακροδεξιό AfD

Η Λε Πεν σε τροχιά σύγκρουσης με το γερμανικό ακροδεξιό AfD

Πηγή Φωτογραφίας: Telegraph.co.uk

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αμφισβήτησε τη συνεργασία με το γερμανικό AfD.

Η Μαρίν Λεπέν κατέρριψε τις θέσεις για τη μετανάστευση των Γερμανών συμμάχων της στην Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αμφισβητώντας τη συνεργασία τους στην ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το πάρτι του Eric Zemmour, Reconquest!, ανέβηκε στο πιάτο.

Οι πιέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία ( Alternative für Deutschland , AfD) μετά τις αποκαλύψεις από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης Correctiv σύμφωνα με τα οποία ορισμένα μέλη του κόμματος είχαν συζητήσει ένα πρόγραμμα «  μετανάστευσης  » αλλοδαπών στο Γερμανικό έδαφος, ή και Γερμανοί ξένης καταγωγής, κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνάντησης στο Πότσνταμ της Γερμανίας.

Αυτές οι αποκαλύψεις προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών το περασμένο Σαββατοκύριακο (20 και 21 Ιανουαρίου) σε όλη τη Γερμανία.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο τον Ρήνο, αφού η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος της ομάδας του Εθνικού Ράλι (RN) στην Εθνοσυνέλευση, προειδοποίησε τους Γερμανούς συμμάχους της.

Ερωτηθείσα επί του θέματος κατά τους χαιρετισμούς της στον Τύπο την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου), η πολιτική αρχηγός του RN δήλωσε ότι «  διαφωνεί πλήρως με την πρόταση που θα είχε συζητηθεί ή θα είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης [ στο Πότσνταμ]  ».

Στο RN, «  δεν υπερασπιστήκαμε ποτέ καμία « μετανάστευση », με την έννοια ότι η γαλλική ιθαγένεια θα αφαιρέθηκε από τα άτομα που την απέκτησαν, ακόμη και υπό συνθήκες που αμφισβητούμε  », διευκρίνισε.

Η «  κατάφωρη αντίθεση  » μεταξύ του RN και του AfD σε αυτό το θέμα είναι τέτοια που: «  Θα οδηγηθούμε να συζητήσουμε μαζί διαφορές τόσο σημαντικές όσο αυτές και να δούμε αν αυτές οι διαφορές έχουν […] συνέπειες στην ικανότητα που έχουμε να συμμαχούμε στην ίδια ομάδα  », είπε.

Επί του παρόντος, και τα δύο κόμματα είναι μέλη της ακροδεξιάς ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας Identity and Democracy (ID). Το RN είναι το δεύτερο πιο εκπροσωπούμενο κόμμα μετά την ιταλική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και μπροστά από το AfD.

Μια «παρεξήγηση», σύμφωνα με το AfD

Απέναντι, ο βασικός υποψήφιος του AfD για τις ευρωεκλογές, Μαξιμιλιάν Κραχ, απέρριψε κατηγορηματικά τα σχόλια του Γάλλου συμμάχου του, πιθανώς λόγω παρεξηγήσεων σχετικά με τις επίσημες θέσεις του κόμματος, τις οποίες θα προσπαθήσει να επιλύσει, είπε στην EURACTIV. .

«  Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στοιχεία για οποιαδήποτε προσπάθεια από τους Γάλλους να μας αποκλείσουν και θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό  », είπε, αντιμετωπίζοντας φόβους αποκλεισμού από την ομάδα ID. «  Οι σχέσεις με τους Γάλλους συναδέλφους μας παραμένουν καλές και εγκάρδιες  », κατέληξε.

Μεταξύ του RN και του AfD, το κουρέλι καίγεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Το 2022, ο κ. Krah κατηγορήθηκε ότι υποστήριξε τον Éric Zemmour, υποψήφιο του νέου ριζοσπαστικού δεξιού και εθνικιστικού κόμματος, Reconquête!, αντί της κ. Le Pen για τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point, ο κ. Krah στη συνέχεια διέψευσε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στο RN και στον πρόεδρό του, Τζόρνταν Μπαρντέλα, επικεφαλής της λίστας του κόμματος για τις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου.

Ο Éric Zemmour υποστηρίζει το AfD

Όσον αφορά ειδικότερα τη μετανάστευση, ο κ. Krah φαίνεται να έχει περισσότερα κοινά με τον κ. Zemmour παρά με την κ. Le Pen.

Και οι δύο άνδρες, για παράδειγμα, επικαλούνται τακτικά τη θεωρία συνωμοσίας της «  Μεγάλης Αντικατάστασης  », υποδηλώνοντας κρυμμένα κίνητρα πίσω από την αυξημένη μετανάστευση στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, το αφεντικό του RN διαψεύδει την έκφραση.

Σχετικά με τη μετανάστευση, «ο ίδιος ο Éric Zemmour πρότεινε τη μετανάστευση για διπλούς υπηκόους στο αρχείο S, αλλοδαπούς και εγκληματίες », θυμάται ένα στέλεχος από το Reconquête! στην EURACTIV Γαλλίας.

Επιπλέον, «δεν καταλαβαίνει [ο Έρικ Ζεμούρ] ότι η Μαρίν Λεπέν επιτρέπει στον εαυτό της να δίνει μαθήματα στους ξένους [τους Γερμανούς] για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να υπερασπιστούν τον λαό τους από τη μετανάστευση », επέκρινε το στέλεχος του κόμματος. Μαρίν Λεπέν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments