Πολιτική

Άδωνις: Αύξηση του εισοδήματος των ιατρών με τα απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις: Αύξηση του εισοδήματος των ιατρών με τα απογευματινά  χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Δυνατότητα σε ιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και ως ιδιώτες

Την εισαγωγή του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων προασπίζεται, σε συνέντευξή του στο Action 24, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στο πώς θα έρθουν Έλληνες γιατροί από το εξωτερικό και πώς θα σταματήσει φυγή Ελλήνων γιατρών από το ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας τονίζει:

«Με τα απογευματινά χειρουργεία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε γιατρούς να αυξήσουν μόνιμα το εισόδημά τους. Και τα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνονται από τους ίδιους τους ασθενείς, με βάση βέβαια τις σχετικές τιμολογήσεις του ΕΟΠΠΥ. Τα νοσοκομεία, που θα επιλέξουν τα απογευματινά χειρουργεία, θα έχουν και την ευθύνη αυτών των χειρουργείων. Και γιατροί από το ΕΣΥ φεύγουν, γιατί λαμβάνουν λιγότερα χρήματα. Θα δώσουμε, ωστόσο, τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται και ως ιδιώτες. Αλλά η προτεραιότητα ως προς την ιεράρχηση θα ανήκει πάντοτε, σε κάθε περίπτωση, στο ΕΣΥ».

«Τα απογευματινά χειρουργεία στην Ελλάδα», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας, «ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2001 επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη. Τα ανακοίνωσα εγώ και πάλι το 2013 ως υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Τώρα, το θεσμοθέτησε η Μίνα Γκάγκα μαζί με τον Θάνο Πλεύρη στην προηγούμενη κυβέρνησή μας και πλέον, εγώ προετοιμάζω την υπουργική απόφαση για να γίνουν πράξη. Δηλαδή κάτι που ανακοινώθηκε το 2001 τελικά θα λειτουργήσει στην Ελλάδα το 2024».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments