Πολιτική

Άδωνις: Καμία εξεταστική δεν θα χαθεί στα ΑΕΙ

Άδωνις: Καμία εξεταστική δεν θα χαθεί στα ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Άδωνις: Μιλάμε για θλιβερές μειοψηφίες της αριστεράς

Την πεποίθησή του ότι δεν πρόκειται να χαθεί η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, διατυπώνει, σε σημερινή ραδιοφωνική παρέμβαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος σχετικά με αφορμή το κύμα των φοιτητικών καταλήψεων στα Πανεπιστήμια, ο υπουργός Υγείας απαντά, λέγοντας πως «δεν θα χαθεί καμία εξεταστική. Δεν μπορούν θλιβερές μειοψηφίες της άκρας αριστεράς να κρίνουν τις τύχες και τις ζωές των φοιτητών και των φοιτητριών.

«Τα μαθήματα θα γίνονται ηλεκτρονικά», διαβεβαιώνει ο Άδωνις, «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ψηφιακό τρόπο. Αν κάποιος πρύτανης διαφωνήσει με τον ψηφιακό τρόπο εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας θα μπορούσε να σκεφτεί διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης. Το βιβλιοπωλείο μου μού το έχουν κάψει 25 φορές. Είναι ρεαλιστικό να μην πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο, να αποφεύγω το Πανεπιστήμιο. Και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα μας βοηθήσουν στο να ξεπεράσουμε τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και του νοσηρού κλίματος που επικρατεί στα κρατικά Πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος ακόμη πιο συγκεκριμένα στην προοπτική δημιουργίας μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, ο υπουργός επισημαίνει πως «σήμερα, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ο πιο πλούσιος μπορεί να πραγματοποιήσει πανεπιστημιακές σπουδές σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Όταν θα έρθουν όμως μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια και στην Ελλάδα, το φαινόμενο αυτό θα εξασθενήσει. Τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στην Ε. Ε. λειτουργούν πολύ αυστηρά και δεν «πουλάνε» τα πτυχία τους στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Και είμαι εντυπωσιασμένος από την άρνηση της αριστεράς να δει κατάματα την πραγματικότητα. Η αριστερά λειτουργεί αναχρονιστικά. Η βία της άκρας αριστεράς είναι δυστυχώς παρούσα, αλλά οι ιδέες και η ηγεμονία της άκρας αριστεράς «σβήνουν» σταδιακά και στα Πανεπιστήμια και στην κοινωνία», συμπεραίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments