Πολιτική

Άδωνις: Οι καταλήψεις ΑΕΙ είναι ξεπερασμένες μορφές αγώνα

Άδωνις: Οι καταλήψεις ΑΕΙ είναι ξεπερασμένες μορφές αγώνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Τα πανεπιστήμια είναι τα τελευταία οχυρά της Αριστεράς

Την άποψη ότι οι καταλήψεις Πανεπιστημίων συνιστούν παρωχημένη μορφή πάλης, εκφέρει, σε συνέντευξή του στο Action 24, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ερωτώμενος για το κύμα καταλήψεων που παρατηρείται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο υπουργός Υγείας απαντά πως «τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο. Η ελευθερία είναι δίδυμη με την ευθύνη. Παρέλκει η ανάγκη αν γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις. Όμως, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να λάβει σκληρότερα μέτρα, αν κάποιος πρύτανης αρνηθεί επίμονα να διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εξετάσεις. Δεν είμαστε πια 100 χρόνια πριν. Όλα τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε περάσει με την πανδημία».

«Όλα τα μεγάλα ΑΕΙ του πλανήτη έχουν και ηλεκτρονικό τρόπο παράδοσης μαθημάτων και διεξαγωγής εξετάσεων», εξακολουθεί ο Άδωνις, «όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τη σύζυγό μου, η οποία είναι εγγεγραμμένη σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Η επιλογή να χαθεί η εξεταστική δεν υπάρχει. Γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος ένα πανεπιστήμιο που δεν κάνει εξετάσεις; Αν χαθεί το εξάμηνο, δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε πως όλα πάνε καλά. Με ηλεκτρονικές εξετάσεις και με ηλεκτρονικά μαθήματα δεν χάνονται εξετάσεις. Οι καταλήψεις είναι ξεπερασμένη μορφή πάλης. Τα πανεπιστήμια είναι τα τελευταία οχυρά της Αριστεράς».

Αναφερόμενος ακόμη στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει πως «τα θέματα των αγροτών τα χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί. Η κυβέρνησή μας είναι με το μέρος των αγροτών. Εμπράκτως ασχολούμαστε με τον αγροτικό κόσμο. Επιθυμώ όμως να μην κλείνουν τους δρόμους, γιατί αυτό είναι επιβλαβές για την οικονομία», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments