Πολιτική

Παγιώνεται το σύστημα του υπερκυρίαρχου κόμματος

Παγιώνεται το σύστημα του υπερκυρίαρχου κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: [366626] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ομοβροντία δημοσκοπήσεων ήρθε το τελευταίο διήμερο, η οποία όσον αφορά την αντιπολίτευση μοιάζει με λίστα τεθλιμμένων συγγενών. Πρώτη φορά τόσο πολύ και για τόσο πολύ, η αντιπολίτευση παραμένει καθηλωμένη σε μια κατάσταση δημοσκοπικής καχεξίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα με πρώτιστο αυτό της εξοντωτικής ακρίβειας. Η δημοσκόπηση της MARC και η πρόθεση ψήφου […]

Ομοβροντία δημοσκοπήσεων ήρθε το τελευταίο διήμερο, η οποία όσον αφορά την αντιπολίτευση μοιάζει με λίστα τεθλιμμένων συγγενών. Πρώτη φορά τόσο πολύ και για τόσο πολύ, η αντιπολίτευση παραμένει καθηλωμένη σε μια κατάσταση δημοσκοπικής καχεξίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσεπίλυτα προβλήματα με πρώτιστο αυτό της εξοντωτικής ακρίβειας.

Η δημοσκόπηση της MARC και η πρόθεση ψήφου δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 21 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 33,7%, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,7%.

Η διαφορά φθάνει στο 20,3% σύμφωνα με την GPO, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση με 12,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,1%.

Και σύμφωνα με την MRB για το OPEN, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα άνω των 20 μονάδων: 36,1%, με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12,1%.

Τέλος, με βάση την Metron Analysis για το Mega, οι εκτιμήσεις για τις ψήφους δείχνουν τη ΝΔ με 35,2%, το ΠΑΣΟΚ με 14,7% και τον ΣΥΡΙΖΑ με 12,1%.

Συνεχίζεται δε το παράδοξο, στην καταλληλότητα ο Μητσοτάκης να προηγείται του ποσοστού του κόμματός του με 40%, ενώ οι Ανδρουλάκης και Κασσελάκης υπολείπονται του ποσοστού τον κομμάτων τους. Περίπου οι μισοί από τους ψηφοφόρους τους δεν τους θεωρούν κατάλληλους για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Και αυτό παραμένει παγιωμένο όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, όση αδυναμία και να εμφανίζει σε επί μέρους τομείς, όσα λάθη και να της καταλογίζουν οι πολίτες. Γιατί είναι γεγονός ότι το έδαφος πάνω στο οποίο βαδίζει κάθε άλλο παρά στρωμένο με ροδοπέταλα είναι.

Το 60% πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς λάθος κατεύθυνση και μόνο το 34% προς τη σωστή. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός από κάποιους που πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση! Στο ακανθώδες ζήτημα της ανακρίβειας προστίθεται το γενικότερο πρόβλημα της οικονομίας, η περιρρέουσα αίσθηση ανασφάλειας και αύξησης της εγκληματικότητας και η αδυναμία αντιμετώπισης κομματικών ακτιβιστών που παριστάνουν τους φοιτητικούς συνδικαλιστές.

Εν μέσω αυτών και παρόλα αυτά, αποτελεί άθλο για την Νέα Δημοκρατία να έχει παγιώσει την εικόνα του κυρίαρχου κόμματος με τους άλλους να καταγράφονται ως «υπόλοιπα». Και οι «υπόλοιποι» δύο, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εν τη αμηχανία τους, αντί να ψάξουν μέσα τους τις αιτίες της κακοδαιμονίας τους, εφευρίσκουν «μηχανιστικές» δικαιολογίες.

Βεβαίως, η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας δεν δικαιολογεί την επανάπαυση στις δάφνες της. Η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη αφενός γιατί οι ηγέτες της απολαμβάνουν σημαντική υποστήριξη και αφετέρου, γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ωστόσο, όταν η ζωή γίνεται δύσκολη, αναδύονται νέες δυναμικές και η ζωή φέρνει τις δικές της λύσεις. Και αυτές οι τελευταίες δεν είναι πάντοτε οι επιθυμητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments