Lifestyle

Θανάσης Αλευράς: «Γελάω με αυτούς που λένε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα χαλάσουν την ελληνική οικογένεια»

Θανάσης Αλευράς: «Γελάω με αυτούς που λένε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα χαλάσουν την ελληνική οικογένεια»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Θανάσης Αλευράς - Thanasis Alevras

Θανάσης Αλευράς: «Δεν πιστεύω ότι το 2024 μιλάμε για ρατσισμό και ομοφοβία»

Ο Θανάσης Αλευράς έδωσε συνέντευξη και τοποθετήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Athanasios Alevras (@athanasios_alevras)

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» κι αρχικά, αναφέρθηκε στα πιστεύω του.

«Από τα διαβάσματα και τις προσλαμβάνουσές μου, κατέληξα στο ότι δεν είμαστε μόνο αυτό που βλέπουμε. Δεν καταβάλλω κάποια προσπάθεια για να πείσω κάποιον για τα πιστεύω μου κι όταν σίγουρα, αυτός δεν το γνωρίζει, δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, να του αλλάξεις απόψεις. Αυτά διαμορφώνονται από πολύ νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχω πάντα στο μυαλό μου ότι επειδή οι τέχνες είναι λίγο θεραπευτικές ότι μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον και να ακούσει κάτι που στο περιβάλλον του δεν το έχει ακούσει προηγουμένως. Είναι ένα παράθυρο η τέχνη, όμως δεν μπορεί να σε αλλάξει εξ’ ολοκλήρου μόνο αυτό».

Όσο για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, ανέφερε: «Ακούω ευχάριστα αυτή την συζήτηση. Ήρθε η ώρα να τηρήσουμε κάποιους κανόνες που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποφασίσει. Έχει ήδη καθυστερήσει. Μου αρέσει και το κομμάτι της τεκνοθεσίας που ανοίγει. Μου αρέσει που “λυσσάνε” και τρώγονται οι παπάδες. Αυτά τα ζητήματα δεν χρειάζονται την γνώμη της εκκλησίας ή της γειτονιάς. Υπάρχουν οι νομοθέτες».

Ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Το βουλευτικό σώμα λαμβάνει υπόψιν και την εκκλησία και την γνώμη κάποιων ανθρώπων, γιατί μπορεί να θέλει να “χαϊδέψει τα αυτιά” των συντηρητικών. Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που δεν έχουν κανένα εχέγγυο με το παιδί τους, δεν αναγνωρίζονται και οι δύο. Γελάω με αυτούς που λένε ότι θα χαλάσει η δομή της οικογένειας. Πόσο φτιαγμένη μπορεί να είναι μία οικογενειακή δομή και θα έρθουν οι ομόφυλοι να την αλλάξουν;».

Κλείνοντας, είπε: «Ως Θανάσης, δεν πιστεύω ότι το 2024 κάνουμε κουβέντα για ρατσισμό και ομοφοβία. Είναι πολύ πίσω οι άνθρωποι. Έχει εξελιχθεί η κοινωνία όμως. Δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία οικογένειας. Δεν έχω τέτοιο κάλεσμα για να νιώσω μία τέτοια ολοκλήρωση. Απολαμβάνω τα παιδιά των φίλων μου».

Θανάσης Αλευράς: «Εργαζόμουν σαν τον τρελό και δεν ήμουν ικανός να κάνω μια σχέση»

Ο Θανάσης Αλευράς μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δεν Γίνεται» και μίλησε τόσο για την επαγγελματική, όσο και την προσωπική του ζωή.

Ο ηθοποιός μάλιστα σχολίασε τις επιλογές που έκανε στους έρωτές τους, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί εύκολα με κάποιον άνθρωπο.

«Δεν μπορούσα να συνδεθώ εύκολα σαν άνθρωπος, οπότε κι οι επιλογές που έκανα ήταν αυτές που δεν σου επιτρέπουν να συνδεθείς. Πάντα δεν έβρισκα ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Εργαζόμουν και σαν τον τρελό και δεν ήμουν ικανός στο να κάνω μια σχέση. Τα τελευταία χρόνια αγαπώ πολύ τη σύνδεση και το να χτίζω σχέσεις» ανέφερε αρχικά ο Θανάσης Αλευράς.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός σημείωσε: «Έχω τακτοποιήσει τα πράγματα στο κεφάλι μου και ξέρω που βρίσκομαι. Πάω με αυτό και δεν μπορώ να βασανίζομαι. Είμαι σε αυτήν τη χώρα που μια χαρά. Ελεύθερος δεν ξέρω που αισθάνεσαι. Η ελευθερία είναι κι ένα εσωτερικό κομμάτι. Είναι μια κλειστή κοινωνία που δεν μπορείς να είσαι, όπως ακριβώς θέλεις, αλλά το αποδέχομαι»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments