Πολιτική

Άδωνις: Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από τα απογευματινά χειρουργεία [VID]

Άδωνις: Όλοι βγαίνουν κερδισμένοι από τα απογευματινά χειρουργεία [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Το ΕΣΥ μπορεί κάλλιστα να κάνει απογευματινά χειρουργεία

Την πεποίθησή του ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα λειτουργήσουν επ’ ωφελεία όλων διατύπωσε, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, ερωτηθείς σχετικά με το εάν το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να πραγματοποιήσει απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε, λέγοντας πως «υπάρχει μια μερίδα πολιτών, που έχει τα χρήματα να κάνει τη χειρουργική επέμβαση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να περιμένει σε λίστα. Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι του κόσμου, που δεν μπορεί να πληρώσει το κόστος που προβλέπεται για ένα ιδιωτικό ιατρείο και νοσοκομείο, αλλά που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ένα ορισμένο χρηματικό ποσό. Και σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, το χειρουργείο κοστίζει σαφώς λιγότερα χρήματα. Υπάρχει ακόμη μια μερίδα κόσμου, η οποία δεν μπορεί να πληρώσει καθόλου. Και αυτή η μερίδα πολιτών κερδίζει, δεν χάνει, από τα απογευματινά ιατρεία, γιατί απελευθερώνονται θέσεις στη λίστα των ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν. Έτσι, όλες οι κατηγορίες ασθενών βγαίνουν κερδισμένες από τα απογευματινά χειρουργεία».

Αναφερόμενος στο κόστος των απογευματινών χειρουργείων, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε πως «τα λεφτά που θα πληρώνει αυτός που πρόκειται να επιλέξει το απογευματινό χειρουργείο, θα κατανέμονται βάσει των λεγόμενων έως σήμερα «κεν», πλέον drg. Αυτό το σύστημα μετρά ακριβώς το κόστος κάθε ιατρικής πράξης, κάθε χειρουργείου. Αυτό το σύστημα μετρά ανά είδος ιατρικής πράξεως. Η διαφορά είναι πως δεν θα τα πληρώνει μόνο ο ΕΟΠΠΥ, αφού μπορεί κάποιος να έχει μια ιδιωτική ασφάλεια».

«Και θυμίζω», συνέχισε ο Άδωνις, «πως η βούληση της κυβερνήσεως για τη δημιουργία απογευματινών χειρουργείων εκφράστηκε για πρώτη φορά το 2001 επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη. Το προώθησα και εγώ το 2013. Όμως φαίνεται ότι έπρεπε να περάσουν σχεδόν 24 χρόνια για να γίνει πράξη η κυβερνητική βούληση για τα απογευματινά χειρουργεία».

Σχετικά με την αντιμετώπιση του brain drain Ελλήνων γιατρών, αναφέρθηκε ότι «οι γιατροί είναι πολύ περισσότεροι από το 2019 και μετά. Αλλά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους μισθούς των γιατρών που δίνονται στη βόρεια Ευρώπη. Πλέον, όμως, οι Έλληνες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν περισσότερα χρήματα. Η Αριστερά λέει απλά να δώσουμε περισσότερα λεφτά, χωρίς να λέει πώς θα βρούμε τόσα λεφτά».

«Είναι λοιπόν σαφές πως, με τα απογευματινά ιατρεία, βγαίνουν όλοι κερδισμένοι: και οι γιατροί και οι νοσηλευτές και οι διοικήσεις και οι ασθενείς», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments