Διεθνή

Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση με ένα νεκρό

Κωνσταντινούπολη: Ένοπλη επίθεση με ένα νεκρό

Πηγή Φωτογραφίας: Aa.com.tr

Δύο άτομα που φορούσαν μάσκες μπήκαν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και άνοιξαν πυρ.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στον Βόσπορο, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, κατά την οποία η εκκλησία ήταν γεμάτοι πιστούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από τους πυροβολισμούς υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.

Oι πληροφορίες του T24 αναφέρουν ότι δύο άτομα μπήκαν στην εκκλησία στην περιοχή Sarıyer Büyükdere που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους με μάσκες του σκι και πυροβολήσαν.

Ο κόσμος έπεσε στο πάτωμα για να προφυλαχθεί από τα πυρά των αγνώστων. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, και το σημείο αποκλείστηκε ενώ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, που διέφυγαν πεζή.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια τόνισε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Σαριγιέρ, ένας άνθρωπος που παρακολουθούσε τη λειτουργία δέχθηκε επίθεση με όπλο από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την άθλια επίθεση».

Ο τόπος λατρείας, γνωστός και ως Εκκλησία της Γεννήσεως της Παναγίας ή Ιταλική Λατινική Καθολική Εκκλησία της Σάντα Μαρία, είναι η μόνη Λατινική Καθολική Εκκλησία που βρίσκεται στον Βόσπορο. Η εκκλησία, η οποία άνοιξε για λατρεία το 1866, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gaspare Fossati.

Μήνυμα σχετικά με την επίθεση μοιράστηκε και ο δήμαρχος του Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο Ιμάμογλου είπε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην κυριακάτικη λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία Santa Maria στο Sarıyer. Εύχομαι το έλεος του Θεού στον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του και ανάρρωση στους τραυματίες. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα και την ειρήνη επιτιθέμενοι στους θρησκευτικούς χώρους της πόλης μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments