Ελλάδα

Κακοκαιρία Avgi: Σε κλοιό ψύχους η χώρα – Που θα το στρώσει στην Αττική [vid]

Κακοκαιρία Avgi: Σε κλοιό ψύχους η χώρα – Που θα το στρώσει στην Αττική [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366832] ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΙΛΙΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία Avgi έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί από τη Δευτέρα ακραία φαινόμενα

Η κακοκαιρία Avgi έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί από τη Δευτέρα ακραία φαινόμενα. Την Τρίτη αναμένεται να είναι εντονότερα, ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να υποχωρούν την Τετάρτη

Σε περιοχές όπως Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία χιονίζει από το πρωί, ενώ αναμένονται «χιονοκαταιγίδες», δηλαδή χιονοπτώσεις διάρκειας 15-20 λεπτών. Κρίσιμες θεωρούνται οι μεταμεσονύχτιες ώρες, καθώς οι πρώτες πρωινές. Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε Εύβοια, Βοιωτία όπως και σε οκτώ δήμους της Αττικής δεν θα γίνουν, την Τρίτη, δια ζώσης μαθήματα, την ώρα που συστήνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας. 

Τι καιρό να περιμένουμε την Τρίτη

Όσον αφορά στην εξέλιξη των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με την πρόγνωση του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στο Mega, ο χειμώνας θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες και Κρήτη.

Κρίσιμο, όπως το χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, για τις χιονοπτώσεις είναι το υψόμετρο των 300m και στις Κυκλάδες, όπως και στην Κρήτη αυτό των 600m.

Οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου. Μέσα στην ημέρα στις περιοχές που θα επηρεάζει ο ισχυρός βοριάς η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλά, φτάνοντας ενδεικτικά τους 5 με 6 βαθμούς στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Τους 10 με 11 βαθμούς θα φτάσει στην υπόλοιπη θαλάσσια και ηπειρωτική χώρα.

Στην Αττική θα υπάρξουν πρόσκαιρες μπόρες βροχής και χιονόνερου ή χιονιού κυρίως στα πιο ορεινά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ τοπικά έως και 9 με 10- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η κορύφωση της κακοκαιρίας αναμένεται την Τρίτη που, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλημα από το χιόνι στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Μαλάκασας και πιο βόρεια ενώ αρκετό χιόνι θα πέσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Όσον αφορά το πρωί της Τρίτης στην Αττική σε ανάρτησή του στο Facebook o κ. Μαρουσάκης σημειώνει ότι ο κύριος όγκος χιονιού με χιονόστρωση θα πέσει σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές και λίγο χαμηλότερα στα υπερβόρεια τμήματα (Δροσιά, Άγιος Στέφανος και πάνω) ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή στο βορειοδυτικό τόξο (γύρω δηλαδή από τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα και της δυτικής Πάρνηθας όπου εκεί το φαινόμενο θα είναι πιο οργανωμένο σε ένταση και διάρκεια και σε πιο χαμηλά υψόμετρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις θα υπάρχουν και στο Μαρούσι αλλά δεν θα έχει χιονοστρώσεις

Ομαλοποίηση αναμένεται στις περισσότερες περιοχές το πρωί της Τετάρτης με εξαίρεση την Κρήτη όπου πέραν των χιονοπτώσεων που θα συνεχιστούν στα 600-700 μέτρα, θα πέσει και μεγάλος όγκος νερού που δεν αποκλείεται να προκαλπέσει μικροπλημμυρικά φαινόμενα.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής – και ειδικότερα:

Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments